EN

Aukštai užkelta kartelė: Trenerio Donato Mikulevičiaus komanda pradeda naują sezoną MKL A div. U14 čempionate

Aukštai užkelta kartelė: Trenerio Donato Mikulevičiaus komanda pradeda naują sezoną MKL A div. U14 čempionate
Sekmadienį namų aikštelėje savo kelionę 2024/2025 m. Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) U14 čempionate pradeda trenerio Donato Mikulevičiaus sportininkai. 2011 m. g. vaikinai du metus iš eilės sezoną vainikavo su čempionų medaliais, tad kartelė užkelta tikrai aukštai.
- Kokie pagrindiniai jūsų tikslai ateinančiam sezonui su šia jaunimo komanda?
- Tobulint kiekvieno žaidėjo individualų rengimą, kad vaikinai jį pritaikytų žaidimo metu, kad skaitytų situacijas, kad žinotų ir suprastų ir su šitais dalykais augtų pasitikėjimas savimi, o galiausiai, sezono gale bandysime apginti čempionų titulą.
- Kaip sekėsi komandos pasiruošimas iki čempionato pradžios?
- Turėjome stovyklą, grįžę dirbome tiek lauke, tiek salėje. Dalyvavome dvejuose turnyruose - pirmos rungtynės buvo EYBL, ten gavom gerų pamokų, du pralaimėjimai ir dvi pergalės, o po savaitės laukė Kaunas Cup, kur taip pat buvo gerų rungtynių. Pavyko revanšuotis Latvijos čempionams, nugalėjome SKM komandą ir iškovojome pirmąją vietą. Sezoną pradėsime rungtynėmis prieš V. Knašiaus KM ekipą - tikrai stiprų varžovą, kurio negalime nuvertinti.
- Kokios, jūsų nuomone, yra didžiausios komandos stiprybės šiame sezone?
- Komandiškumas ir branduolio išlaikymas. Prie ekipos prisijungė jaunuolis iš Kėdainių. Aišku, jam viskas nauja, prie daug ko reikės priprasti, bet, tikiuosi, kad jis taps dar vienas papildomas ginklas į mūsų rikiuotę.
- Kokia yra jūsų trenerio filosofija dirbant su jaunais žaidėjais?
- Turėti savo žaidimo rėmą, kuriame, atsiradus gerai situacijai, ją išnaudoti. Norim būti greiti, greit skaityt situacijas, šiai dienai kartais tik greit bėgam, tad reikia padirbėti ties mastymu. Reikia nepamiršti ir agresyvios gynybos, kuri padeda nudirbti didžiausius darbus, ir pakelia mus kaip komandą ant aukštesnės pakylos.
- Kaip motyvuojate jaunus žaidėjus visą ilgą sezoną išlikti susikaupusiems ir atsidavę?
- Manau, patys nori tobulėti ir siekia savo tikslų. Kiekvienas rungtynes žengiame į aikštę ir bandome ne tik iškovoti pergalę, bet ir tapti savo geriausiomis versijomis.
- Ką manote apie šių metų Lietuvos jaunių krepšinio lygos konkurencijos lygį?
Mes esam pakankamai tvirta komanda. Jau pernai galvojau, kad gausim daugiau fiziškumo, bet Kaunas cup parodė, kad būtent šis sezonas bus tas, kuriame fiziškumas vienodėja ir prarandame tą tokį dominavimą. Šiemet jau neužteks būti vien tvirtam, reikės pridėti daugiau mastymo, kuris vienus gali pristabdyti, o kitiems leis judėti netrukdomiems.
- Kokius iššūkius numatote ateinančiame sezone ir kaip ruošiate komandą jiems įveikti?
- Specialių receptų tikrai nebus. Kadangi duominuodavome anksčiau, visi matėme, kokie varžovai būna motyvuoti žaisdami su mumis. Šiemet bus taip pat ir dar sunkiau, nes kitos komandos, ką mačiau, gerokai sustiprėjo fiziškai, o tai duos rimtą kovą. Turėsime būti gudresni puolime ir kietesni gynyboje ir žingsnis po žingsnio judėsime pirmyn.

Tornado KM komandų dalyvavimas Lietuvos moksleivių krepšinio lygos A divizionuose dalinai finansuojamas iš Kauno savivaldybės projekto lėšų.