EN

Ketvirtajame 2x2 šeimų turnyre - 40 ekipų!

Ketvirtajame 2x2 šeimų turnyre - 40 ekipų!

Saulėtą balandžio 28 d. į RIO areną rinkosi vaikai, tėčiai, mamos, sesės ir broliai – visi pasiruošę dalyvauti 2x2 šeimų krepšinio turnyre Ukrainos vaikams paremti. Šiemet turnyras įvyko jau ketvirtąjį kartą, o nepaisant puikaus oro, jame dalyvavo net 40 komandų penkiose amžiaus grupėse.

2008 m. g. ir vyresnių amžiaus grupėje varžėsi keturios komandos. Stipriausi čia buvo – Ąžuolas Kažemėkas ir Modestas Grigaliūnas, pasivadinę „Elitinės šeimos“ vardu. Antrąja vieta džiaugėsi „Banditų“ komanda, sudaryta iš Kristupo ir Donato Štabokų kartu su Jokūbu Kočėnu. Bronzą iškovojo „Riverun“ krepšininkai – Jurgis ir Rolandas Želioniai su Mariumi Kazakevičiumi.
       
2009 – 2010 m. g. iš aštuonių komandų stipriausi buvo GF – Gustas ir Gytis Furmanavičiai. Jie finale įveikė Šarauskus – Paulių ir Pijų. Trečiosios vietos medaliais pasipuošė „Švobiškis“ ekipa, kurios vardą gynė Matas Rumpis ir Raimondas Pažemeckas.

2011 – 2012 m. grupėje stipriausi buvo „Dream team“ sportininkai – Dovydas ir Donatas Sujetos. Antrosios vietos medaliai atiteko Goštautams – Nedui ir Jūriui. Na, o mažojo finalo nugalėtojais ir trečios vietos laimėtojais tapo GDR komanda, kurioje žaidė Gustas ir Domas Ramanauskai.   
     
2013 – 2014 m. grupėje dalyvavo net 12 komandų, tad konkurencija čia buvo didžiausia. Sėkmingiausiai pasirodė ne pirmus metus dalyvaujanti „Herojaus“ ekipa, kuriai atstovavo Faustas ir Andrius Pelegrimai. Finalinėje dvikovoje jie įveikė Tauro ir Tomo Jonkų ekipą. Trečiąją vietą iškovojo Kristupas ir Giedrius kartu su Benu Marcinkevičiumi, pasivadinę „Draugelių“ vardu.
     
Na ir 2015 m. ir jaunesnių grupėje sulaukėme aštuonių komandų. Turbūt šioje grupėje buvo daugiausia emocijų – liek liūdesio kartėlio, tiek džiaugsmo ašarų. Čempionų titulą iškovojo Žvirblių – Dominyko ir Tomo komanda. Sidabro medaliais džiaugėsi Benas ir Kristijonas Samušiai, o pusfinalio barjero, kaip ir pernai, nepavyko peržengti A2KAS ekipai. Adas ir Aurimas Kazakevičiai ir šiemet turėjo tenkintis bronzos medaliu.

„Ačiū visiems dalyvavusiems, suprantantiems, jog kartu galime padėti vaikams iš Ukrainos, kurie sportuoja mūsų krepšinio mokykloje, - dėkojo mokyklos direktorius Dainius Čiuprinskas. - Smagu matyti visus, leidžiančius laiką kartu su šeima, nes tai yra svarbiausia, o pergalės, žinoma, malonu, tačiau didesnė pergalė gyvenime yra tai, jog gali kartu būti su sau brangiais žmonėmis“.
Dėkojame rėmėjams Xioami, UAB „Meistro kodas“, „Osama“ už įsteigtus prizus nugalėtojams ir dalyviams. Taip pat ačiū „Tornado“ krepšinio mokyklos kolektyvui už savo laisvą laiką, skirtą padėti renginio metu.
Turnyro fotogalerija: Tornado KM facebook  >>>