EN

2020/2021 sezono "Xiaomi" simboliniuose penketuose būrys perspektyviausių jaunųjų krepšininkų

2020/2021 sezono "Xiaomi" simboliniuose penketuose būrys perspektyviausių jaunųjų krepšininkų

                                Pasibaigus 2020/2021 krepšinio sezonui “Tornado” krepšinio mokykla surengė sezono uždarymo šventę, kurios metu buvo įteikti mokyklos baigimo apdovanojimai 2003 m. gim. kartai, kurią treniravo Tomas Kentra. Sezono uždarymo šventėje simbolines rungtynes sužaidė 2003 ir 2004 m. gim. komandos.

                Be baigusių išlydėtuvių ir rungtynių, uždarymo metu buvo apdovanoti atminimo statulėlėmis ir “Xiaomi” prizais 2020/2021 sezono “Xiaomi” simbolinių penketų žaidėjai. Į pirmą “Xiaomi” simbolinį penketą pateko Marius Mažeika (2005 m. gim.), Armandas Bancevičius (2006 m. gim.), Dominykas Jasiukaitis (2007 m. gim.) Ramas Burokas (2008 m. gim.) ir Žilvinas Rusys (2004 m. gim.). Į antrąjį “Xiaomi” simbolinį penketą pateko Nojus Adomavičius (2004 m. gim.) Emilis Baltrimavičius (2005 m. gim.), Ąžuolas Hopenas (2007 m. gim.), Pijus Adomavičius (2009 m. gim.), Lukas Lukošiūnas (2009 m. gim.). Metų tornadiečiu išrinktas Paulius Murauskas (2004 m. gim.). Metų treneriu tapo Aivaras Grigaliūnas treniruojantis 2008 ir 2010 m. gim. komandas.
               
                Marius Mažeika pakliuvęs į simbolinį penketą apsidžiaugė, nes tai vaikinui sezono darbo įvertinimas. Pačiam sezonas įsiminė dėl savo trumpumo, kuomet buvo žaidžiamas vienas ratas ir jo komandai tai sutrukdė geriau pasirodyti MKL U16 čempionate, kur jie A divizione užėmė 7 vietą ir atkrintamosiose nepasipriešino komandai iš Vilniaus.
                Mariaus komandos draugui, kuris žaidžia ir už 2006 ir 2005 m. gim. komandas – Armandui Bancevičiui – sezonas taip pat įsiminė dėl karantino ir negalėjimo žaisti ir treniruotis. Vis gi vaikinas džiaugiasi, kad gavo progą žaisti už metais vyresnius, bei savo amžiaus grupėje iškovotais bronzos medaliai MKL U15 čempionato B divizione. Nors ir netikėjo, kad pateks į šį penketą, bet kiekvienu įvertinimu džiaugiasi ir supranta, kad tokie įvertinimai tik dar labiau įpareigoja. Po apdovanojimų Armandas sužinojo, kad yra kviečiamas į Lietuvos U15 rinktinės atranką.
                Visą sezoną stabiliai žaidęs Dominykas Jasiukaitis sezono vinimi laiko pergalę prieš Sostinės KM komandą, o nusivylimu – nepatekimą į finalinį ketvertą. Šiaulių komandos barjero neperlipęs Dominykas jaučiasi įvertintas patekdamas į simbolinį penketą ir žada vasarą labai sunkiai dirbti, kad kitą sezoną neliktų neįgyvendintų tikslų.
                Lietuvos čempionu tapęs ir naudingiausiu MKL žaidėju pripažintas Ramas Burokas kuklus nebuvo nei aikštelėje, kur dominavo prieš savo bendraamžius, bet ir už jos ribų, kur pripažino, kad finaliniame ketverte sužaidė puikiai. Įsimintiną sezoną turėjęs jaunuolis džiaugiasi patekęs į simbolinį penketą ir nežada ties tuo sustoti.
                Vyriausias penketuko žaidėjas Žilvinas Rusys taip pat minėjo, kad nestandartinis sezonas įsiminė labiausiai. Sutrumpintame sezone sunkiai įsivažiavusi jo komanda turėjo kautis dėl išlikimo MKL U17 čempionato A divizione ir sėkmingas vaikino žaidimas didele dalimi prisidėjo prie to, kad kitais metais ir vėl išvysime jo komandą tarp stipriausių Lietuvos komandų.
               
                Į antrąjį simbolinį penketą pateko du broliai - Nojus ir Pijus Adomavičiai. Pirmasis džiaugėsi išsaugota galimybe varžytis A divizione ir pripažįsta, kad tiek jis, tiek komanda tikėjosi visai kitokio pasirodymo MKL U17 čempionate. Tuo tarpu jo brolis džiaugėsi patekęs į kito sezono A divizioną, bei savo pastangomis, kurios padėjo komandai ten patekti.
                Pozityviai nusiteikęs buvo Emilis Baltrimavičius, kuris džiaugėsi, kad ir per sutrumpintą sezoną pavyko patobulėti asmeniškai. Taip pat vaikinas pasidžiaugė, kad nepaisant nepasiekto tikslo patekti į finalinį ketvertą, miesto pirmenybėse pavyko sezoną užbaigti pergale ir iškovoti medalius.
                Su pagerėjusiu Ąžuolo Hopeno žaidimu antroje sezono pusėje galima sieti ir komandos pagerėjusį žaidimą. Vaikinas džiaugėsi, kad šį sezoną gavo progą žaisti už metas vyresnius ir MKL U15 čempionato B divizione iškovoti trečią vietą. Vaikinas prie neįgyvendintų tikslų mato nepagerintą metimų pataikymo procentą, ypač nuo baudų metimo linijos.
                Dar vienas nesikuklinantis jaunuolis patekęs į simbolinį penketą buvo Lukas Lukošiūnas, kurio sezono tikslas buvo mesti per rungtynes bent po 20 taškų ir tą tikslą jis įgyvendino. Taip pat vaikinas džiaugiasi, kad pavyko patekti į kitų metų čempionato A divizioną, bei kelia sau tikslą skirti daugiau dėmesio krepšiniui laisvu nuo treniruočių metu.
                 
                Metų tornadiečiu buvo išrinktas Paulius Murauskas, kuris atstovauja Kauno “Žalgiris-2” komandai. Nors sulaukė didelio pasipriešinimo iš savo pagrindinės komandos dėl savo noro žaisti už jį užauginusią komandą, sugebėjo rasti būdą tai padaryti ir sužaidė kelias rungtynes, kurios buvo labai svarbios išsaugant vietą kitų metų A divizione.
                Metų treneriu pripažintas Aivaras Grigaliūnas, kuris su Tornado KM-“Xiaomi” komanda tapo Lietuvos čempionu MKL U13 čempionate.