EN

2013 m. gimimo berniukų rinktinės vairas patikėtas treneriui Tomui Kentrai

2013 m. gimimo berniukų rinktinės vairas patikėtas treneriui Tomui Kentrai
    Su lyg jubiliejiniu 20-uoju „Tornado“ krepšinio mokyklos sezonu startuoja ir jauniausia 2013m. gimimo berniukų rinktinė, kurios vyr. treneriu paskirtas ilgametis krepšinio mokyklos specialistas Tomas Kentra.

    Pakalbinome trenerį apie laukiančius iššūkius, jaunimo tobulėjimo priežastis ir ateinančio sezono planus.

      - Dabar rinktinės yra formuojamos jaunesnio amžiaus nei anksčiau, kaip keičiasi treniruočių procesas ir kokius privalumus tame įžvelgiate?
         - Treniruočių procesas keičiasi tuom, kad vaikams atsiranda papildoma ir vietoje įprastiniu 3 jie turi 4 savaitines treniruotes ir taip pat pradeda dalyvauti oficialiose varžybose. Noriu priminti, kad vaikai ir toliau sportuoja pas savo pirmuosius trenerius ir kartu susitinka tik kartą savaitėje. Tai privalumai to ankstesnio sportavimo kartu yra akivaizdūs. Visu pirma jie susibendrauja tarpusavyje, anksčiau pažįsta tiek vienas kitą tiek rinktinės trenerį, Jeigu savo grupėse kai kurie jų yra ryškūs lyderiai, tai čia jie sulaukia konkurencijos, gali varžytis. Neretai parengiamosiose grupėse tarp vaikų būna metų ar dviejų skirtumas, tai rinktinėje sportuoja faktiškai vienmečiai. Džiaugiuosi, kad su 2013 m. berniukais jau teko pavasarį padirbėti kažkurį laiką, tai didžioji dalis kandidatų jau mane pažįstą, o ir aš savo ruožtu jau kažkokį vaizdą turiu.
    - Su kokiais iššūkiais susiduria treneris, dirbant su jaunimu?
    - Jei kalbėti apie šį konkretų amžiaus tarpsnį, tai pagrindiniai uždaviniai yra sudominti krepšiniu, padėti jį pamilti, padrąsinti kai ne viskas pavyksta, ugdyti valią ir tikslo siekimo savybes, supratimą, kad jeigu nori kažko pasiekti turi dėti pastangas ir be abejo atsakingumą.
     - Esate užauginęs ir išleidęs ne vieną komandą, kaip skiriasi iekviena nauja laida?
    - Kiekvienoje laidoje skirtingos asmenybės, skirtingos istorijos. Su kiekviena laida aš ir pats tobulėju bei kaupiu patirtį.
    - Kokios savybės nuo pirmų treniruočių lemia progresyvesnį tobulėjimą?
    - Pirmiausia į ką atkreipiu dėmesį, tai treniruočių lankomumas, po to pastangos jose. O tas tobulėjimas vyksta individualiai, nes vaikai būna skirtingų fizinių savybių, charakterių. Brendimas vyksta skirtingu greičiu. Yra daug faktorių. Bet atsakant trumpai lankomumas ir pastangos.
    - Kokiose varžybose ar turnyruose planuojate dalyvauti šiame sezone?
    - Šį sezoną planuojame dalyvauti KKML pirmenybės ir sudalyvauti 1-2 draugiškuose turnyruose
    - Ką palinkėtumėte sau ir naujajai 2013 m. gimimo berniukų komandai?
    - Linkiu kantrybės, pozityvumo ir užsibrėžtų tikslų pasiekimo. Vaikams dar pridurčiau, kad naujų draugų, gerų emocijų ir tobulėjimo!