EN

2012 m. gim. rinktinių vairas patikėtas Raimondui Zakriui

2012 m. gim. rinktinių vairas patikėtas Raimondui Zakriui
    Šių metų rugsėjo pabaigoje į pirmą bendrą treniruotę susirinko 2012 m. gim. berniukai, kurių treneriu paskirtas ilgametę patirtį vaikų krepšinyje sukaupęs treneris Raimondas Zakrys. Treniravęs 1988, 1991, 1996, 2001 metų kartos vaikinus Kauno “Aisčių” krepšinio mokykloje treneris pernai prisijungė prie “Tornado” krepšinio mokyklos trenerių kolektyvo ir intensyviai kibo į darbus. Po etapo “Aisčių” krepšinio mokykloje Kinijoje spėjęs padirbėti treneris šiuo metu darbuojasi su jaunaisiais krepšininkais Ringaudų pradinėje mokykloje ir Jurgio Dobkevičiaus progimnazijoje, o šiais metais savaitgaliais pradeda lipdyti ir 2012 m. gim. berniukų pirmą ir antrą komandą.
 
    Dideliu noru pasidalinti sukaupta patirtimi degantis treneris papasakojo apie tikslus naujai besiburiančioms komandoms, darbo specifiką su jaunaisiais krepšininkais ir artimiausius planus.

    - Rungsėjo pabaigoje susirinkote į pirmą treniruotę, ką pavyko nuveikti per tą laiką?

    - Visų pirma noriu padėkoti “Tornado” krepšinio mokyklai už pasitikėjimą ir galimybę dirbti su rinktine. Labai dėl to džiaugiuosi. Susirinkom į pirmas treniruotes visi bendrai, pradžioje neskirščiau į komandas, norėjosi pamatyti kuo daugiau vaikų. Pernai teko padirbėti panašiam procese su 2011 m. gim. berniukais, tai jų rinkosi į pirmas treniruotes daugiau. Tačiau tikiu, kad ateityje jų tikrai padaugės, ypač artėjant vasarai. Vėliau suskirščiau komandas į pirmą ir antrą bei pradėjome žaisti miesto pirmenybėse. Tikrai tai nėra galutinės sudėtys, manau, galutinės sudėtys pasimatys po vasaros stovyklos.

    - 2011 m. gim. rinktines treniruoja skirtingi treneriai, Jūs treniruojate abi komandas, kaip manote, kuris metodas tinkamesnis?

    - Abu metodai turi savų pliusų ir minusų apie kuriuos nenorėčiau išsiplėsti. Galiu pasakyti tik tiek, kad man priimtinesnis toks modelis, kai visą kartą veda vienas treneris.

    - Turite daug patirties, ką po kelių sužaistų rungtynių galite pasakyti apie komandas, jų pajėgumą?

    - Dar labai anksti kažką sakyti. Vaikai noriai lanko treniruotes, stengiasi ir kovoja per rungtynes ir dėl to smagu. Yra techniškų, fiziškai stiprių žaidėjų, bet man svarbiausia rodomas noras aikštelėje tiek per treniruotes tiek per rungtynes.

    - Kokie šių metų tikslai šioms komandoms?

    - Svarbiausias tikslas atlikti kuo geresnę atranką. Prasidėjo mūsų mokyklos vidinis “Tornadukų” turnyras, ten, manau, pasimatys rinktinės vertų žaidėjų kurie kol kas nedalyvauja treniruotėse. Taip pat norisi atrasti ir turimų žaidėjų stipriąsias puses bei tinkamai paskirstyti tarp pirmos ir antros komandos. Žinoma, norisi laimėti kiekvienose ungtynėse, bet dabar man svarbiausia kuo geriau pažinti žaidėjus.
     
    2012 m. gim. komandų treniruotės vyksta šeštadieniais Kauno energijos sporto salėje, Raudondvario pl. 84. Trenerio Raimondo Zakrio kontaktinis telefonas: +37068570100