EN

2012 m. gim. rinktinė išbandė jėgas turnyre Vilniuje

2012 m. gim. rinktinė išbandė jėgas turnyre Vilniuje
    Jauniausia „Tornado“ krepšinio mokyklos rinktinė, Raimondo Zakrio treniruojama 2012 m. gim. karta, dalyvavo keturių komandų turnyre Vilniuje, kurį organizavo Vilniaus krepšinio mokykla. Be mūsų komandos turnyre dalyvavo šeimininkai ir Klaipėdos bei KA „Žalgiris“ komandos. Vienos dienos turnyrą laimėjo Klaipėdos KM komanda, mūsų komanda liko ketvirta.

    Vos spalio mėnesį suburta ir vieną kartą per savaitę kartu sportuojanti komanda pirmose rungtynėse susitiko su Klaipėdos KM komanda ir jai nusileido 49:51. Vėliau klaipėdiečiai tapo turnyro nugalėtojais. Antrosiose rungtynėse mūsiškiai bandė įveikti šeimininkų Vilniaus KM pasipriešinimą, bet buvo nusileista rezultatu 45:52. O trečiosiose rungtynėse nugalėjo daugiau jėgų išsaugoję KA „Žalgiris“ komanda, nugalėję mūsiškius rezultatu 41:30.
 
    „Visų pirma noriu padėkoti krepšininkų tėveliams, kad išleido į turnyrą, o Vilniaus krepšinio mokyklai, kad į turnyrą pakvietė,- po turnyro mintimis dalinosi komandos treneris Raimondas Zakrys. – Pirmose rungtynėse Brendono Penkausko mestas metimas galėjo iškovoti pergalę ir pakreipti turnyrą kita linkme, bet yra kaip yra. Manau, žaidėjai įgavo daug patirties, pamatė, kad ir su nuovargiu reikia mokėti žaisti. Džiaugiuosi jų noru ir entuziazmu turnyro metu, tikiu, kad sekančiame turnyre iškovosime pergalių. Turim daug darbo ir pradėję kartu treniruotis dažniau pasieksim ir rezultatų.“
 
    Turnyro naudingiausiu žaidėju mūsų komandoje tapo Gustas Staškus.