EN

2011 m. gim. rinktnė iš Latvijos parsivežė aukso medalius

2011 m. gim. rinktnė iš Latvijos parsivežė aukso medalius
     Naujai suburta 2011 m. gimimo vaikų rinktinė jėgas nutarė išbandyti tarptautiniame krepšinio turnyre, kuris vyko Rygos priemiestyje Marupėje, Latvijoje. Komandai debiutas buvo daugiau nei sėkmingas. Didelės varžybinės patirties neturėję jaunieji tornadukai iš turnyro grįžo pasidabinę aukso medaliais, iškovoję pirmą savo titulą, o komandos žaidėjas Jonas Valančius dar ir laimėjo baudų metimo konkursą.

     Pirmą kartą kovinėmis sąlygomis komandą galėjo pamatyti ir komandos treneris Donatas Mikulevičius, kuris džiaugėsi, kad visų pirma prie dabartinių sąlygų pavyko išvykti į turnyrą užsienyje.
 
    „Buvo daug nerimo prieš vykstant į turnyrą,- jau sėkmingai grįžęs į Lietuvą pasakojo komandos treneris. – Važiuojant reikia galiojančių testų, pažymų. Kai kurie žaidėjai negalėjo vykti. Todėl prieš pat išvyką buvo lengvo nerimo kaip viskas pavyks. Bet išvažiavom, viskas pavyko puikiai. Labai džiaugiuosi dėl komandos, nes gavo daug taip reikalingos žaidybinės patirties, komandos formavimui tokios išvykos taip pat labai naudingos, vaikai grįžo susidraugavę“
     
    Be kelionės rūpesčių treneriui daug svarbesnis buvo vaizdas aikštelėje. Čia Donato Mikulevičiaus akys sekė visus žaidėjus, kuriuos žaidžiančius matė mažai. Sužaistos penkios rungtynės treneriui davė naudingos informacijos, nes buvo rungtynių, kurios klostėsi lengvai, buvo ir tokių, kur reikėjo parodyti charakterį. Natūralu, kad dėl žaidėjų jauno amžiaus išryškėjo daugiau trūkumų nei privalumų, bet treneris nesiruošia šokinėti ir taisyti didžiausias bėdas, o stengsis dirbti nuosekliai ir sistemingai.
 
    „Komanda turnyro metu parodė du veidus. Kai varžovas silpnesnis, tada visi geri, kuomet rezultatas lygus, sunkiai tvarkomės su įtampa,- po turnyro komandos žaidimą analizavo treneris. – Bet viskas pateisinama. Žaidėjai labai jauni, kai kurie neturi žaidybinės patirties, be to varžovai treniruojasi ir rungtyniauja jau tikrai ne pirmi metai, matosi, kad yra apžaisti. Mes viso turnyro metu žaidėm paprastai, stengiamės kuo greičiau pereiti iš gynybos į puolimą. Mūsų komanda įdomesnė, lyginant su varžovais kuriuos sutikom. Pas mus visi lygesni, bet kas gali užbaigti atakas. Pas varžovus daugiau mažiau aiškūs lyderiai ir per juos užbaiginėjamos atakos. Šis turnyras mūsų komandoje parodė kas yra drąsesni, kas turi daugiau žaidybinės patirties, išryškino ir pagrindines klaidas. Į jų šalinimą ruošdamiesi sezonui tikrai nepulsim, dirbsim nuosekliai ir po truputį viskas susitvarkys.“