EN

2011 m. gim. rinktinės treneris - Donatas Mikulevičius

2011 m. gim. rinktinės treneris - Donatas Mikulevičius

    2011 metų gimimo vaikų rinktinei nuo ateinančio sezono vadovaus vienas iš labiausiai patyrusių “Tornado” krepšinio mokyklos trenerių – Donatas Mikulevičius. Treneris mokykloje dirba nuo 2004 metų ir per savo karjerą išleidęs 1997 metų gimimo rinktinę bei šiuo metu vadovauja 2004 metų rinktinei. Su 1997 metų gimimo vaikinų rinktine treneris buvo pirmasis iškovojęs prizinę vietą Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje (MKL), o su 2004 metų gimimo vaikinų rinktine tapo pirmuoju, kuris mokyklai iškovojo čempionų titulą MKL.

    Treneris sutiko atsakyti į kelis klausymus apie 2011 metų komandą.

    - Sveikiname tapus rinktinės treneriu, kokiomis nuotaikomis pasitinkate naują iššūkį?
    - Džiaugiuosi, kad manim pasitiki mokyklos vadovybė ir patikėjo šios komandos vairą. Tiek 2004 m. vaikinų rinktinę, tiek šią treniruosiu turėdamas ir vyriausių žaidėjų rinktinę mokyklai. Toks darbo principas man labai patinka, kai vieni jau nueina, kiti dar tik ateina ir to lako ir dėmesio užtenka abiems komandoms. Nuotaikos darbinės, turiu patirties, turiu komandos viziją, o, kad bus sunku taip pat aišku. Bet darbo nebijau ir tikiu, kad viskas bus gerai.
    - Kokių panašumų ar skirtumų matote naujoje kartoje, lyginant su praėjusiomis savo treniruotomis kartomis?
    - Sunku spręsti, dar mažai laiko esame kartu. Bet matau, kad tarkim pagal ūgį žaidėjai panašesni į 1997 m. vaikinus. Jie pas mane buvo maždaug vienodo ūgio visi, nebuvo gerai išreikštų aukštaūgių kokius turiu 2004 m. rinktinėje. Bet 1997 m. vaikinai bendrai buvo aukšti, tikiuosi ir šie vaikai išaugs. Pasakysiu atvirai, tiek aš, tiek ir aplinkui visi yra kiek išlepinti 2004 m. komandos pergalių, lūkesčiai yra iškelti aukšti, visgi mes su jais žaidėme tris metus iš eilės finaluose, turim žaidėją, kuris šiame sezone žais Lietuvos krepšinio lygoje. Nesakau, kad pas vaikus nėra talento ar jo mažiau, bet pačiam teks pamiršti tuos gerus laikus ir sunkiai dirbti.
    - Koks planuojamas šios komandos braižas, kokie artimiausi planai?
    - Noriu su šiais vaikinais žaisti greitai. O tokiame amžiuje greitis atneša daug klaidų, bet šitą iškentėjus, vėliau būna gerai. Taip pat labai noriu išugdyti gerą sportinį charakterį, norisi, kad vaikai aikštelėje būtų teigiamai agresyvūs ir kovotų dėl kiekvieno aikštelės centimetro. Artimiausi planai sudalyvauti turnyre Latvijoje, kur pasimatys tikresnis komandos veidas, gausim daug informacijos ko labiausiai trūksta ir galėsim tada kryptingai ruoštis žaidimui „Pirmo iššūkio“ čempionate.
    - Ko palinkėsite sau, kaip treneriui dirbant su šia komanda?
    - Kantrybės turbūt. Man svarbu komanda ir žaidėjai, jų tobulėjimas, o treneris dirba savo darbą ir be palinkėjimų.

    Pirmas komandos varžybinis krikštas įvyks „Marupe Cup“ turnyre Latvijoje. Po šio turnyro vaikai pratęs pasiruošimą sezonui Kaune. Kaip jau minėjome, pagrindinės komandos treneris bus Donatas Mikulevičius, o antrosios komandos treneriu tapo nesenai prie mokyklos trenerių komandos prisijungęs Aidas Kuzminskas. 

    Linkime treneriams sėkmės darbuose!