EN

Tornado KM – "Fudo" siekia prasibrauti į TOP 8: trenerio Grigaliūno įžvalgos

Tornado KM – "Fudo" siekia prasibrauti į TOP 8: trenerio Grigaliūno įžvalgos
Trečias sezonas Lietuvos moksleivių krepšinio lygos A divizione prasidėjo Aivaro Grigaliūno treniruojamai Tornado KM - “Fudo” ekipai. U15 čempionate žaidžiantys tornadukai pirmąsias rungtynes sužaidė išvykoje prieš Sostinės KM ekipą, o šiandien jų laukia susitikimas namų aikštelėje prieš Saulės miesto sportininkus. Apie prasidėjusį sezoną, komandos tikslus ir trenerio filosofiją pakalbėjome su ekipos vairininku Aivaru Grigaliūnu.
- Kokie pagrindiniai jūsų tikslai ateinančiam sezonui su šia komanda?
- Pagrindinis tikslas - patekti į TOP 8. Nėra lengva užduotis, bet nėra ir neįmanoma. Aišku, norėtųsi aukštesnių tikslų, bet reikia žiūrėti realiai. Žaidėjų tikslas tobulėti, žengti žingsnelį į priekį
- Ar turite kokių pokyčių komandos sudėtyje?
- Komandoje išliko tie patys žaidėjai
- Kaip sekėsi komandos pasiruošimas iki čempionato pradžios?
- Pasiruošime sužaidėme du turnyrus: Kaunas Cup 2024 tarp metais vyresnių krepšininkų ir 2010 m.g. vaikinų turnyre Tauragėje. Sužaidėme iš viso dešimt rungtynių, iš kurių laimėjome penkias. Pasiruošimą vertinu teigiamai, nors dar darome daug žaidybinių klaidų.
- Kokios, jūsų nuomone, yra didžiausios komandos stiprybės šiame sezone?
- Labai norėtųsi, kad mūsų komandos stiprybė būtų komandiškumas bei turėtume kovotojų mentalitetą. Kitaip bus sunku, kadangi neturime dominuojančių žaidėjų kaip kitose ekipose.
- Kokia yra jūsų trenerio filosofija dirbant su jaunais žaidėjais?
- Išspausti maksimumą iš žaidėjų. Kartais tenka ir griežčiau, bet noriu kad žaidėjas ir treniruotėse, ir rungtynėse būtų maksimaliai susikoncentravęs ir maksimaliai dirbtų, nes tik taip gali pasiekti tiek savo tiek komandos tikslus, bei tobulėti.
- Ką manote apie šių metų Lietuvos jaunių krepšinio lygos konkurencijos lygį?
- Mums bus visi stiprūs varžovai, reikės daug pastangų ir kantrybės įdėti, jei norėsime kovoti ir laimėti rungtynės.
- Kokius iššūkius numatote ateinančiame sezone ir kaip ruošiate komandą jiems įveikti?
- Kiekvienoms rungtynėms ruošimės maksimaliai, stengsime įgyvendinti išsikeltus tikslus, ir žingsnelis po žingsnelio eisime link savo sezono tikslo.

---------
   Tornado KM komandų dalyvavimas Lietuvos moksleivių krepšinio lygos A divizionuose dalinai finansuojamas iš Kauno savivaldybės projekto lėšų.