EN

Tornado KM - "Metga" sieks pirmosios pergalės namų aikštelėje

Tornado KM - "Metga" sieks pirmosios pergalės namų aikštelėje
Šeštadienį laukia tikras rungtynių maratonas! Nors Manto Lauraičio treniruojamai Tornado KM - “Metga” ekipai tai jau nebus sezono startas Lietuvos moksleivių krepšinio lygos 2024/2025 m. sezone, tačiau namų aikštelėje vaikinai dar nežaidė. Spalio 12 d. 13:00 val. jie susitiks su KA “Snaiperis” ekipa ir bandys iškovoti pirmąją MKL pergalę!
- Kokie pagrindiniai jūsų tikslai ateinančiam sezonui su šia komanda?
- Mūsų tikslai išlieka paprasti, bet ambicingi – nuolat gerinti komandos žaidimą, ugdyti žaidėjų individualų meistriškumą ir siekti pergalių kiekvienose rungtynėse. Šios trys sritys yra kertinės, norint pasiekti sėkmę sezono pabaigoje.
- Ar turite pokyčių komandos sudėtyje?
- Taip, turime. Į komandą sugrįžo ukrainietis Zakhar Pokoiovyi. Jam dar trūksta žaidybinės praktikos, bet jis sparčiai tobulėja ir neabejoju, kad taps tvirtu ramsčiu tiek puolime, tiek gynyboje. Pagrindiniai žaidėjai išliko tie patys, o keli jauni žaidėjai buvo perkelti į antrąją komandą, kad įgytų daugiau praktikos.
- Kaip sekėsi komandos pasiruošimas iki čempionato pradžios?
- Sakyčiau, kad dvejopai. Sužaidėmė porą draugiškų rungtynių, sudalyvavome Kaunas Cup 2024 turnyre, kuriame užėmėme pirmąją vietą, dėl ko yra džiugu, nes turnyras tikrai buvo aukšto lygio ir varžėmės tikrai su pajėgiomis komandomis. Bet nuo pat pasiruošimo pradžios mus labai kamuoja ligos ir traumos. Dar nesitreniravome pilnos sudėties, o jau pradėjome sezoną. Tad visas tikrasis vaizdas pasimatys, kai grįšime visi sveiki.
- Kokios didžiausios komandos stiprybės šiame sezone?
- Manau, kad mūsų komandos didžiausia stiprybė yra vieningumas. Nuo pat pirmųjų metų, kai pirmąkart susirinkome, pastebėjau, kaip vaikinai susidraugavo ir išlaiko tą ryšį jau ilgus metus. Labai smagu yra matyti, jog nesiformuoja kažkokios tai "grupelės" ar uždari ratai, kur bendraujama tik su tam tikrais žmonėmis. Išvykose jie visi kartu bendrauja, visur keliauja kartu. Tą labai smagu matyti ir labai tikiuosi, jog tai išsilaikys dar daug metų, net ir po krepšinio mokyklos baigimo. O žaidime, manau, mūsų stiprybė yra įvairiapusiškumas, mes galime žaisti įvairų krepšinį - nuo greito tempo iki lėtesnio.
- Kokia jūsų trenerio filosofija dirbant su jaunais žaidėjais?
- Mano filosofija paprasta - svarbiausia ugdyti gerą, atsakingą žmogų ir pilietį. Krepšinis puikiai dera su atsakomybės ugdymu, kuomet nuo tavo darbo ir veiksmų priklauso komandos rezultatai. Noriu, jog jauni žmonės augtų sportiški, disciplinuoti, motyvuoti ir atsakingi. Tą ir mėginu įdiegti per treniruotes vaikams
- Kaip motyvuojate žaidėjus viso sezono metu?
- Kiek išeina, tiek pamotyvuoju žaidėjus, bet svarbiausia, kad pas juos degtų vidinė motyvacija siekti aukštesnių tikslų. Išoriniai motyvacijos veiksniai yra taip pat svarbūs, bet jie dažniausiai būna trumpalaikiai ir sukuria tik trumpą efektą. Negali taip būti, jog aš labiau noriu už juos, kad jiems pasisektų - jie viso šito turi norėti patys iš savęs. Todėl, jei nori žengti žingsnelį aukščiau - privalai išlikti susikaupęs ir atsidavęs ne tik viso sezono metu, bet visada.
Kaip vertinate šių metų MKL U16 čempionato konkurenciją?
- Kaip ir sakiau nuo pat pradžių, taip ir pasikartosiu šiemet - 2009 m. gim. karta yra labai konkurencinga, visos komandos gali laimėti ir pralaimėti prieš bet kurią komandą. Tą puikiai parodė ir praėjusių metų čempionatas. Mūsų čempionatas yra sunkus, bet dėl to ir džiugu, nes kiekvienose rungtynėse gali patobulėti ir iš jų ką nors pasisemti. 
- Kokius iššūkius numatote šiam sezonui ir kaip juos planuojate įveikti?
- Iššūkiai tokie, jog laukia visos sunkios rungtynės ir prieš visas komandas reikės žaisti visu 100% norint pasiekti pergalę. Labiausiai norisi įskiepyti nugalėtojų mentalitetą, kad einant į bet kurias rungtynes svarbiausias dalykas komandai - pergalė.

-----------------------
     Tornado KM komandų dalyvavimas Lietuvos moksleivių krepšinio lygos A divizionuose dalinai finansuojamas iš Kauno savivaldybės projekto lėšų.