EN

„Tornado KM - „Xiaomi“ pradeda naują MKL sezoną su aiškiais tikslais: Sugrįžti į finalinį ketvertą

„Tornado KM - „Xiaomi“ pradeda naują MKL sezoną su aiškiais tikslais: Sugrįžti į finalinį ketvertą
Rytoj, spalio 8 d., Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) sezonas prasideda Aivaro Grigaliūno treniruojamai Tornado KM - “Xiaomi” komandai.  Praėjusį pavasarį vaikinų kelionė baigėsi anksčiau nei tikėtasi – atkrintamųjų barjero peržengti nepavyko. Šiemet, kupini sportinio ryžto ir noro atsirevanšuoti, „Tornado“ KM žaidėjai grįžta į aikštę siekdami ambicingų tikslų. Apie juos ir komandos pasiruošimą pakalbinome ekipos trenerį Aivarą Grigaliūną.
- Aivarai, kokie pagrindiniai jūsų tikslai šiam sezonui?
- Mūsų pagrindinis tikslas – sugrįžti į finalinį ketvertą. Kiekvieno žaidėjo tikslas – tobulėti ir nuosekliai žengti į priekį tiek asmeniškai, tiek kaip komanda.
- Ar yra kokių nors pokyčių komandos sudėtyje?
- Taip, šį sezoną sustiprėjome. Prie komandos prisijungė Markas Mikalickas, kuris praėjusį sezoną rungtyniavo Airijoje. Laukiame ir sėkmingo Ramio priregistravimo. Abu šie žaidėjai turėtų reikšmingai sustiprinti mūsų gretas ir prisidėti prie ekipos sėkmės.
- Kaip sekėsi komandos pasiruošimas iki čempionato pradžios?
- Sužaidėme dvejas kontrolines rungtynes ir abejas laimėjome. Nors dar trūksta susižaidimo, tai natūralu sezono pradžioje. Tikimės, kad su kiekvienomis MKL rungtynėmis komandos žaidimas vis gerės.
- Kokios šios komandos stiprybės šį sezoną?
- Turime ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį, todėl galime rotuoti sudėtį dažniau, o tai leis išlaikyti aukštą žaidimo tempą per visas rungtynes.
- Kokia yra jūsų trenerio filosofija dirbant su jaunais žaidėjais?
- Mano tikslas – išspausti maksimumą iš kiekvieno žaidėjo. Kartais tenka būti griežtesniam, bet noriu, kad kiekvienas žaidėjas treniruotėse dirbtų maksimaliai susikaupęs. Tik per intensyvų darbą ir dėmesį detalėms galima pasiekti tiek asmeninius, tiek komandos tikslus.
- Ką manote apie šių metų MKL konkurencijos lygį?
- Lygis tikrai aukštas. Laukia daug įdomių ir lygiaverčių rungtynių, nes šiais metais yra daug stiprių komandų.
- Kokius iššūkius numatote šį sezoną ir kaip ruošiate komandą jiems įveikti?
- Kiekvienoms rungtynėms ruošimės labai atsakingai. Mūsų planas – dirbti žingsnis po žingsnio ir nuosekliai siekti savo užsibrėžtų tikslų.

-----------------------
Tornado KM komandų dalyvavimas Lietuvos moksleivių krepšinio lygos A divizionuose dalinai finansuojamas iš Kauno savivaldybės projekto lėšų.