LT

"Tornado" KM treneriai sėmėsi patirties iš vieno žymiausių krepšinio trenerių - Rimo Kurtinaičio

"Tornado" KM treneriai sėmėsi patirties iš  vieno žymiausių krepšinio trenerių - Rimo Kurtinaičio
    „Tornado" krepšinio mokykloje apsilankė legendinis Lietuvos treneris Rimas Kurtinaitis. Milžinišką žinių bagažą susikrovęs specialistas buvo pakviestas pasidalinti jomis su mūsų mokyklos trenerių kolektyvu. Pasirinkta tema – du prieš du gynyba. Trenerio mintis perteikti padėjo mokyklos reprezentacinė Kauno r. Tornado – Tauras komanda.
    Treniruotės metu R. Kurtinaitis parodė kelias gynybos sistemas, kurios yra dabar populiarios ir, kaip pats sako, – naudoja visi. Po treniruotės atsakė į trenerių užduotus klausimus, pasidalino įžvalgomis ir naujausiomis tendencijomis, ką jis dabar pastebi naudojant aukščiausiam lygyje. Paklaustas ką reikėtų akcentuoti vaikų amžiuje ir ko nuo mažens turėtų būti mokomas jaunasis krepšininkas, treneris prašė nesidairyti į kitus. Nesvarbu ką daro amerikiečiai, ispanai, serbai, mes – lietuviai, turim puikią krepšinio mokyklą, susidėliokim akcentus ir dirbkim. Taip pat treneris turi nebijoti eksperimentuoti, išbandyti savo idėjas su jaunimu. Taip tobulės ir žaidėjai ir treneris.
    „Džiaugiuosi, kad R. Kurtinaitis sutiko pas mus apsilankyti. Senai turėjome mintį, kad turime ugdyti ne tik žaidėjus, bet ir trenerius, - po treniruotės pasakojo mokyklos direktorius Dainius Čiuprinskas.Tokie susitikimai skatina dalintis mintimis, ieškoti vieningesnio krepšinio mokyklos identiteto. Rimas ne tik autoritetas, bet ir puikus mokytojas, savo iškalba galintis daug papasakoti, bet kuo įsitikinome šiandien, to mintys labai konstruktyvios ir, manau, treneriai gavo daug naudos. Sutarėme, kad tai buvo ne vienkartinis trenerio apsilankymas pas mus. Tikiuosi, kad ši pradžia taps tradicija ir mūsų treneriai pasisems žinių iš daugelio kitų specialistų."