LT

Treneris Tomas Rakauskas apie U16 C div. atkrintamąsias: tikslas yra vienas - laimėti seriją ir žengti į finalo ketvertą.

Treneris Tomas Rakauskas apie U16 C div. atkrintamąsias: tikslas yra vienas - laimėti seriją ir žengti į finalo ketvertą.
Tornado KM 2007 m. antroji komanda, žaidžianti Moksleivių krepšinio lygos U16 čempionato C divizione, šį sezoną pirmoji peržengusi atkrintamųjų varžybų slenkstį.
Reguliariajame sezone pogrupyje buvo vos penkios komandos, o tai reiškė, kad vaikinai sužais rekordiškai mažai - tik 8 rungtynes reguliariajame sezone!!! Iškovoję septynias pergales ir patyrę vos vieną pralaimėjimą, Tomo Rakausko krepšininkai užėmė pirmąją turnyrinės lentelės vietą ir II etape susitiko su Kretingos SM komanda, kuri nors ir B pogrupyje užėmė 4-ąją vietą, bet niekuo nenusileido ir net įveikė aukščiau už juos likusius varžovus. Nors abi rungtynes tornadukai laimėjo gana užtikrintai (86 : 42 ir 49 : 91), tačiau antrose rungtynėse pirmoje rungtynių pusėje vyko tikrai atkakli kova ir netgi teko vytis varžovus. Antroje rungtynių pusėje jau išryškėjo mūsų komandos pranašumas ir serija buvo laimėta 2:0.
III etape vaikinų laukia Sostinės KM V komanda. Trumpai apžvelgsime varžovą. Sostinės KM V - 2008 m. g. vaikinų komanda, beveik ta pačia sudėtimi žaidžianti ir U15 A divizione. Ši ekipa A pogrupyje po reguliariojo sezono užėmė trečiąją vietą (6 pergalės, 4 pralaimėjimai). II etape pakankamai nedideliu skirtumu įveikė Kupiškio SM krepšininkus (83 : 85, 66 : 52).
Kovo 10 d. 16:15 Tornado KM II namų aikštelėje priims svečius iš Vilniaus. Trumpai pakalbinome trenerį Tomą Rakauską apie artėjantį III MKL etapą.
- Ar pažįstamas jums šis varžovas? Kokius tikslus keliate komandai rungtynėse prieš Sostinės KM V ekipą?
- Asmeniškai man varžovas yra visiškai nepažįstamas, tačiau žinau, kad jie tikrai gerai žaidžia 2008 m. A divizione ir netgi mūsų 2008 m. pirmoji komanda turėjo su jais vargo žaisdami jų aikštelėje. Turbūt reikės pasikalbėti ir su treneriu Aivaru apie būsimus varžovus. Iš kitos pusės taip pat žinome, kad U16 C divizione jie žaidžia be kelių pagrindinių savo žaidėjų, todėl sąlyginai galbūt yra labiau pažeidžiami. Kalbant apie tikslus, tai tikslas yra vienas - laimėti seriją ir žengti į finalo ketvertą.
- Kaip situacija jūsų komandoje? Ar visi pagrindiniai žaidėjai sveiki ir pasiruošę kovoti dėl kelialapio į finalinį ketvertą?
- Esame visi sveiki ir norinčių žaisti yra netgi daugiau, nei galima registruoti rungtynėms. Jau serijoje su Kretinga, vienose rungtynėse žaidė daugiau vieni, antrose gavo pasireikšti kiti. Todėl ir artėjančioje serijoje žais tie, kas rodė gerus rezultatus viso sezono metu, nes dabar tai jau lemiamos sezono kovos ir eksperimentams vietos liko nedaug.
- Sezono pradžioje buvote atskleidę savo tikslus, ar jie nepasikeitė? 
- Ne, jie išlieka tokie patys - norime išeiti į B divizioną, o maksimalus tikslas - laimėti C diviziono aukso medalius.

Pirmosios III etapo rungtynės jau rytoj, kovo 10 d. 16:15 val. Smalininkų g. 18, Kaune.