LT

Tornado KM "Alburnus" treneris Emilijus Petrauskas: atkrintamosiose kiekviena klaida gali kainuoti sezoną

Tornado KM "Alburnus" treneris Emilijus Petrauskas:  atkrintamosiose kiekviena klaida gali kainuoti sezoną

Praėjusią savaitę savo pasirodymą Lietuvos moksleivių krepšinio lygos U14 čempionato C divizione užbaigė trenerio Emilijaus Petrausko Tornado KM II - "Alburnus" ekipa. Reguliariajame sezone, iškovoję 8 pergales ir patyrę 4 pralaimėjimus, vaikinai užėmė ketvirtąją turnyrinės lentelės vietą B pogrupyje ir atkrintamosiose jų laukė A pogrupio trečios vietos komanda - KM "Žalgiris" II .
Pirmąsias atkrintamųjų rungtynes vaikinai žaidė išvykoje ir varžovams nusileido vos vieno taško skirtumu - 64:65, kas uždegė viltį, jog namų arenoje tikrai galime įveikti šį priešininką. Deja, situacija savojoje aikštelėje nesusiklostė taip gerai ir teko pripažinti žalgiriečių pranašumą rezultatu 45:62 ir atiduoti jiems kelialapį į tolimesnį etapą.
- Kaip vertintumėte bendrą komandos pasirodymą atkrintamosiose varžybose ir kokie pagrindiniai veiksniai prisidėjo prie dviejų pralaimėjimų?
- Sunku vertinti kažką gerai, ypač po dviejų pralaimėjimų. Pirmose rungtynėse vaikinų akyse mačiau aistrą ir norą kautis iki paskutinių sekundžių, na, o antrose turiu prisiimti atsakomybę, kad nesugebėjau nuteikti vaikinų kovai. Labai pritrūko patirties svarbiomis akimirkomis ir koncentracijos. Kaip ir minėjau vaikinams, kiekviena klaida gali kainuoti sezoną, tai manau, po sunkaus pirmo pralaimėjimo 1 tašku, emociškai ir fiziškai nebuvom pasiruošę antrose varžybose namuose.
- Atsižvelgiant į atkrintamųjų varžybų rezultatus, į kokias konkrečias sritis, jūsų nuomone, komandai reikia skirti dėmesio, kad pagerėtų tarpsezoniu ir kad kitą sezoną grįžtumėte stipresni?
- Labai pritrūko geresnio pataikymo, ypač iš toli. Jeigu pirmose rungtynėse komanda pataikė 10 tritaškių, tai antrose įkrito vos 3. Žinoma, pagrindinis dalykas, kur tikrai varžovams nusileidome visa galva, tai atkovoti kamuoliai tiek puolime, tiek gynyboje. Manau, tai buvo viena pagrindinių pralaimėjimo priežasčių.
- Kokius individualius įgūdžius žaidėjams reiktų lavinti labiausiai?
- Sezono metu sunku kažką tobulinti individualiai, nes eina rungtynės po rungtynių ir daugiau atsižvengiama į komandos rezultatus. Po sezono, puikus metas šlifuoti technikos elementus. Galima susikoncentruoti į vieną arba kelis dalykus, bet svarbu sunkiai dirbti! Vaikinams palinkėsiu tobulėti ties metimo technika, nes vaikas augdamas stiprėja fiziškai, keičiasi jo metimo technika.
- Kokie tolimesni komandos planai?
- Sezonas dar nebaigtas, nes dar turime nemažai rungtynių miesto lygoje (KKML), todėl bandysime kautis ir iškovoti kuo aukštesnę vietą ten. Taip pat planuojame išvažiuoti pavasario gale su vyrukais į dviejų dienų turnyrą, todėl tobulėti ir ruoštis šį sezoną dar tikrai yra kur.
---------------------------------------------