LT

Sausio mėnesio simbolinis žaidėjų penketas: trenerių mintys apie žaidėjus

Sausio mėnesio simbolinis žaidėjų penketas: trenerių mintys apie žaidėjus

Perlipome vasario mėnesio slenkstį ir pristatome jums pirmuosius 2023 m. simbolinio penketo žaidėjus. Treneriai į geriausių sausio mėnesio žaidėjų penketuką delegavo krepšininkus iš Tornado KM - "Meistro kodas" (2007 m.), Tornado KM II (2007 m.), Tornado KM - "Xiaomi" (2008 m.), Tornado KM - "VS Sistemos" (2009 m.) ir Tornado KM - "Sharp" (2011 m.) ekipų. 

Mantas Mažeika

2 rungt. vid.:  25,02 min., 11,5 tšk., 5,5 atk.k., 1 bl., 16,5 efekt.

Tornado KM - "Meistro kodas" (2007 m. A div.)

Tornado KM - "Meistro kodas" komandai sausio mėnuo buvo tikrai geras ir su lyg pergale prieš Sostinės KM I ekipą buvo nutraukta pralaimėjimų serija. "Labai džiaugiuosi dėl Manto ir kokiu svarbiu žaidėju mūsų komandai jis tapo, - kalbėjo treneris Tomas Rakauskas. - Tai žaidėjas, kuriuo galiu pasitikėti abiejose aikštės pusėse. Visada gynyboje stabdo pavojingiausius varžovų žaidėjus, o pastaruoju metu jaučiasi ir tikrai padidėjęs jo indėlis ir puolime. Žinoma, tobulėti tikrai yra kur , bet Mantas treniruotėse tikrai nesitaupo, todėl net neabejoju, kad jo žaidimas ir toliau eis tik geryn.


Eidvydas Matušaitis

2 rungt. vid. 9 tšk.

Tornado KM II (2007 m. C div.)

Tornado KM II ekipa sausio mėnesį sužaidė dvejas rungtynes ir abejose šventė pergales. Gerų žodžių jaunajam krepšininkui negailėjo komandos treneris Tomas Rakauskas: "Tai vienas iš labiausiai patobulėjusių komandos žaidėjų. Tinkamas požiūris į treniruotes tikrai duoda vaisių ir Eidvydas užsitarnauja vis daugiau laiko aikštelėje ir rungtynių metu. Neblogai skaito žaidimą ir priima teisingus sprendimus aikštelėje. Susikuria progas ne tik sau, bet ir sukuria jas kitiems. Belieka jam palinkėti ir toliau nesustoti ir visapusiškai tobulėti". 

Neidas Linartas 

4 rungt. vid.: 22,11 min., 14 tšk., 6 atk.k., 1 bl., 15,25 efekt.

Tornado KM - "Xiaomi" (2008 m. A div.)

Tornado KM - "Xiaomi" sausio mėnesį sužaidė ketverias rungtynes ir iškovojo tiek pat pergalių.  Kaip pasakojo vaikino treneris Aivaras Grigaliūnas, Neidas sausio mėnesį rodė stabilų žaidimą: "Džiaugiuosi geru įsiliejimu į komandą ir svariai prisidedant prie pergalių. Norėtųsi kad dar būtų agresyvesnis tiek puolime, tiek gynyboje". 


Zakhar Pokoiovy

2 rungt. vid.: 19,17 min., 7,5 tšk., 11 atk.k., 2,5 bl., 19,5 efekt.

Tornado KM - "VS Sistemos" (2009 m. A div.)

Tornado KM - "VS sistemos" sausio mėnesį sužaidė dvejas rungtynes ir abi laimėjo. “Sausio mėnesį Zakhar maloniai nustebino savo žaidimu tiek puolime, tiek gynyboje, - vaikino žaidimu džiaugėsi ekipos treneris Mantas Lauraitis. - Jis stipriai prisidėjo prie komandos rezultatų ir tampa vis svarbesniu komandos nariu. Žinoma, dar pasitaiko nemažai klaidų, bet man, kaip treneriui, labai smagu matyti jo tokį progresą per keletą mėnesių - be abejo, prie to prisideda ir jis pats - stropiai dirba treniruotėse, stengiasi išmokti naujų dalykų, klauso ir bando įgyvendinti patarimus praktikoje. Labai smagu dėl jo ir tikiuosi toliau nuoseklaus tobulėjimo”.


Rytis Astrauskas

4 rungt., vid. 7 tšk.

Tornado KM - "Sharp" (2011 m. "Pirmojo iššūkio" čempionatas)

Tornado KM - "Sharp" komanda sausio mėnesį sužaidė ketverias rungtynes ir visus keturis susitikimus laimėjo sutriuškindami savo varžovus didesnius nei 40 taškų skirtumu. "Įmesti taškai rungtynėse tikrai nėra rodiklis,  - sakė berniuko treneris Donatas Mikulevičius. - Rytis labai gerai dirba gynyboje ir, svarbiausia, rodo didžiulį norą ir energiją gindamasis. Jis aktyvus žaidėjas abiejuose aikštelės pusės. Rytis tikrai geras pavyzdys komandos draugams, kad didžiulis noras ir atkaklumas duoda naudą". 


Mėnesio komanda išrinkta Tornado KM - "Meistro kodas", o mėnesio treneriu Tomas Rakauskas.