LT

Prieš žengiant ant parketo: sezoną namų aikštelėse pradeda dar keturios komandos (U18, U17 ir U14)

Prieš žengiant ant parketo: sezoną namų aikštelėse pradeda dar keturios komandos (U18, U17 ir U14)
Tęsiame 2023/2024 m. sezone Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje (MKL) startuojančių komandų apžvalgą. 

Spalio 17 d. 18:00 jau antrąsias rungtynes šį sezoną žais Šarūno Zablockio treniruojama Tornado KM – „Metga“ (U18 A div.). Vaikinai sėkmingai pradėjo savo pasirodymą Gargžduose, o šiandien namų aikštelėje priims svečius iš Utenos.
- Po pernai sezono kartelė užkelta gana aukštai, kokius tikslus keliate komandai šiemet?
- Tikslų nekeliame jokių. Mes tiesiog žinome kelią, kuriuo turime nueiti ir nesižvalgyti į šonus, o kad nueiti irgi žinome, ką turime padaryti ir kokių sunkumų bus.
- Jau startavote rungntynės išvykoje prieš Gargždus, ar džiugina vaizdas aikštelėje?
- Taip džiugina. Esu patenkintas vaikinai, jų noru ir pastangomis, tikrai matosi, kad per vasarą visi patobulėjo, man matyti tokį vaizdą labai smagu.
- Dauguma vaikinų šiemet prisijungė prie RKL komandos, kaip sekasi derinti treniruočių procesą?
- Na taip, kartu sportuojame mažai, bet kaip sakiau, jei kiekvieną dieną sportuotumėme kartu žaisdami U18, tai kažkas negerai. Dabar, kad visi žaidžia RKL ir NKL yra puikus ženklas, kad turime gerų žaidėjų. Dėl susižaidimo ar kitų niuansų nesuku galvos - kartu sportavome daug metų, vieni kitus puikiai žinome, ką žaisti irgi suprantame. Svarbu išvengti traumų ir manau viskas bus puiku.

Šiandien antrąsias sezono rungtynes ir pirmąsias namuose žais Aivaro Grigaliūno treniruojama Tornado KM – „Fudo“ ekipa. Pirmajame susitikime vaikinai nusileido Vilniaus KM I komandai, o šiandien 18:40 susitiks su Palangos SC krepšininkais.
- Kokie pagrindiniai pokyčiai komandoje, lyginant su praėjusiais metais?
- Prisijungė keletas vaikinų iš antros komandos, tik dar jiems laiko reikia laiko įsivažiuoti ir viską perprasti.
- Kokie tikslai keliami komandai?
- Tikslai, kaip ir kiekvienais metais, papulti į atkrintamąsias. Tobulėti, eiti į priekį tiek kaip komandai, tiek kiekvienam individualiai.
- Ką palinkėtum vaikinams šiame sezone?
- Palinkėčiau kantrybės, įdėti daug darbo ir tvirtesnio charakterio krepšinio aikštelėje.

Sezoną pradeda ir Modesto Gailiūno treniruojama Tornado KM II (U18, B div.). Praėjusiais metais vaikinams pavyko pasiekti atkrintamųjų etapą, tačiau varžovas pasirodė „per kietas riešutėlis“ ir kelionė MKL buvo baigta.
- Kokie pokyčiai įvyko komandoje, lyginant su praėjusiais metais?
- Prie komandos prisijungė Lukas Satkevičius iš pirmos komandos ir daugiau pasikeitimų nebuvo.
- Kaip vyko pasiruošimas naujam sezonui?
- Vykome į treniruočių stovyklą Ignalinoje, grįžę tęsėme darbus lauke ir salėje. Nuo rugsėjo mėnesio treniruojamės tik salėje. Komandoje daug žaidėjų su skirtingu fiziniu pasiruošimu, nes kai kurie rinkosi darbus, o ne treniruotes, todėl pagrindinis tikslas buvo suvienodinti jų fizinį pasiruošimą.
- Kokius tikslus keliate šiemet?
- Norisi patekti į atkrintamąsias ir ten nukeliauti kaip galima toliau, o kad tai pasiekti reikia turnyrinėje lentelėje užimti kuo aukštesnę vietą.

Naują puslapį „Tornado“ KM istorijoje atvertė Tomas Rakauskas ir jo 2007 – 2 komanda. Pirmą kartą antroji mokyklos rinktinė iškovojo teisę žaisti MKL B divizione (kai toje amžiaus grupėje yra trys divizionai).
- Su kokiais pokyčiais komandoje pasitinkate sezoną?
- Pernai visą sezoną jautėme, kad galbūt jau išaugome C diviziono marškinėlius. Norėjosi ir daugiau rungtynių ir daugiau atkaklių rungtynių. Kai visą sezoną daugumą rungtynių laimi dideliais skirtumais, gali klaidingai pagalvoti, kad esi labai geras. Tikrai apsidžiaugėme, kai sužinojome, kad žaisime B divizione ir tų naujų iššūkių gausime. Komandoje jokių pokyčių beveik nėra, tik Danielis Beiga iš mūsų pirmos komandos padės B diviziono kovose, o visi kiti žaidėjai išlikę tie patys.
- Kaip sekėsi pasiruošimas?
- Pasiruošimas tikrai vyksta gana neblogai. Sezonui komanda pirmą kartą ruošėsi stovykloje Ignalinoje, kur tikrai vaikinai sunkiai dirbo ir, manau, gerai pasikrovė baterijas sezonui. Grįžę iš stovyklos toliau ruošėmės tiek krepšinio salėje, kur padidinome treniruočių skaičių, tiek fizinio rengimo treniruotėse. Sužaidėme pora draugiškų rungtynių, kur pasimatė, kad tikrai dar nesame geriausios formos. Deja turėjome ir keletą traumelių, bet tikiuosi iki pirmų rungtynių būsime visi sveiki ir pasiruošę žaisti.
- Kokius tikslus keliate komandai ?
- Žinome, kad tikrai nebus lengva. Bet noriu, kad visose rungtynėse būtų kova, kad nenuleistume rankų ir pergalių lengvai niekam nedalintume. Kad viso sezono metu augtume tiek individualiai, tiek kaip komanda.