LT

Prieš žengiant ant parketo: antrųjų komandų tikslas - auginti žaidėjus rinktinėms (U13 ir U14 komandų startas C divizionuose)

Prieš žengiant ant parketo: antrųjų komandų tikslas - auginti žaidėjus rinktinėms (U13 ir U14 komandų startas C divizionuose)
    Šią savaitę dar dvi „Tornado“ krepšinio mokyklos komandos startuos Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) C divizionuose. Šiandien, spalio 12 d. pradeda Aido Kuzminsko treniruojama 2011 – 2 komanda, o sekmadienį - Emilijaus Petrausko Tornado KM II – „Alburnus“.

    Praėjusiais metais A. Kuzminsko krepšininkai dalyvavo „Pirmojo iššūkio“ čempionate. Nors atkrintamųjų slenksčio pasiekti nepavyko, berniukai iškovojo keturias pergales. Svarbiausia, kad šiemet Deividas Daugėla, komandos lyderis, jau po truputį įsilieja į pirmosios komandos gretas, o antrųjų komandų tikslas ir yra auginti žaidėjus pagrindinėms mokyklos rinktinėms.
- Treneri, kokie pagrindiniai pokyčiai komandoje šiemet?
- Komanda sezoną pasitinka sustiprėjusi – iš pirmosios komandos pas mus prisijungė Vijus Vyšniauskas, Gustas Žižniauskas ir Nojus Levickis. Džiaugiuosi naujokų indėliu sezono pradžioje, matysime, kaip seksis oficialiose rungtynėse. O Deividas kol kas lieka MKL žaisti mūsų komandoje, Kauno krepšinio mėgėjų lygoje (KKML) žais su Tornado KM I – „Sharp“ ir, tikiuosi, sėkmingai įsilies į pirmosios rinktinės gretas.
- Kokie sezono tikslai?
- Tikslas – patekti į atkrintamąsias rungtynes, o tada matysime. Visada norisi aukštesnio rezultato. Žinoma, svarbiausia – padėti kuo labiau patobulėti kiekvienam žaidėjui individualiai ir siekti, kad kasmet kažkas prisijungtų prie pagrindinės mokyklos rinktinės.
- Ką palinkėtumėt berniukams prieš startuojant MKL?
- Vyrukams palinkėčiau nenustoti dirbti, stengtis treniruotėse ir kantriai dirbant ateis ir rezultatai.

Emilijaus Petrausko treniruojamai 2010 m. vaikinų komandai praėjęs sezonas taip pat baigėsi ties I etapu ir atkrintamųjų pasiekti nepavyko. Šiemet pogrupyje vėl laukia rimtos komandos, tad kiekviename susitikime reikės stipriai pakovoti dėl pergalės.
- Treneri, ar įvyko komandoje pokyčių?
- Taip kiekvienais metais tų pokyčių yra. O šiais metais esminis pokytis, kad du komandos lyderiai Kajus ir Dovydas sunkiai ir kantriai bedirbdami užsitarnavo būti 2010 pirmoje komandoje, labai džiaugiuosi už juos, džiaugiuosi juos treniravęs ir padėjęs žengti žingsnį į priekį. Žinoma, tai netektis mūsų komandai, bet visi mes suprantame, kad antrų rinktinių toks tikslas ir yra, paruošti žaidėjus pirmai komandai. Komandai pasakiau, kad laikas atrasti naują komandos lyderį ir, kad juo gali būti bet kas.
- Kaip sekėsi pasiruošti sezonui?
- Manau, kad neblogai sekėsi. Turėjome nemažai draugiškų rungtynių su metais vyresniais ir jaunesniais krepšininkais Rezultatai nebuvo patys geriausi, bet darėme tai, ką norėjome. Ruošiamės pagal planą ir viskas momentais neblogai pavyko. Žiūrėsime, kaip iš tiesų seksis, kai sezonas prasidės. Išbalansavo šiek tiek, kad nebuvo visų žaidėjų – buvo nemažai traumų, bet vis dėl to, manau, kad viskas neblogai.
- Su kokiais didžiausiai iššūkiais susiduri dirbdamas su šia komanda ir kas labiausiai džiugina?
- Didžiausias iššūkis šiai dienai tai yra išlaikyti jų motyvaciją sportuoti. Berniukai bręsta atsiranda kitų mėgstamų pomėgių, todėl išlaikyti tą tiesią linija labai sunku. O džiuginantys dalykai tai, kad komandoje atsirado tvirtas branduolys, atsirado vienas kito pasitikėjimas aikštelėje ir už jos ribų.
Kokie šio sezono tikslai?
- Tikslas vienas - pagaliau pasiekti atkrintamųjų etapą.