LT

MKL sezoną namų aikštelėje pradeda U13 ir U16 ekipos

MKL sezoną namų aikštelėje pradeda U13 ir U16 ekipos
Jau šį savaitgalį „Tornado“ krepšinio mokyklos auklėtiniai startuoja moksleivių krepšinio lygos kovose namų aikštelėje.
Šeštadienį startuos 2010 m.g. Aivaro Grigaliūno krepšininkai – Tornado KM – „Fudo“ ekipa. Praėjusį sezoną berniukai sėkmingai debiutavo „Pirmojo iššūkio“ čempionate ir pateko tarp aštuonių stipriausių Lietuvos komandų. Šiemet lengvų rungtynių nebebus ir U13 čempionato A divizione žais 12 stipriausių šalies ekipų. Pirmasis varžovas - Šiaulių KA „Saulė“ I ekipa, „Pirmojo iššūkio“ čempionate pasipuošusi bronzos medaliais.
Trumpai pakalbinome vyr. trenerį Aivarą Grigaliūną.
- Kaip vertinate komandos pasiruošimą šiam sezonui?
- Procesas vyko neblogai. Dalyvavome turnyre ,sužaidėme draugiškų rungtynių, bet yra dar nemažai taisytinų dalykų. Svarbiausia, kad būtume ir sezone išliktume sveiki.
- Ar buvo žaidėjų pasikeitimų komandos sudėtyje nuo praėjusio sezono?
- Pasikeitimų sudėtyje neįvyko ir išlikome ta pati komanda. Sezonas nusimato sunkus, bet stengsimės kiekvienose varžybose kovoti ir jas laimėti.
- Ko palinkėtumėt savo komandos vaikams ir tėveliams artėjančiame sezone?
- Palinkėsiu vaikinams niekada nepasiduoti, nuolat stengtis tiek treniruotėse, tiek varžybose. Tėveliams kantrybės.


Sekmadienį į pirmąją kovą šį sezoną stos Tomo Rakausko treniruojama 2007 m. gimimo Tornado KM I - „Meistro kodas“ ekipa. 13:00 val. jie susitiks su gerai pažįstama Sostinės KM I – „Warranty Expert“ komanda. Praėjusiais metais šios ekipos tarpusavyje žaidė du kartus ir pasidalijo po vieną pergalę. Apie pasiruošimą sezonui ir tikslus, kalbame su Tornado KM – „Meistro kodas“ vyr. treneriu Tomu Rakausku.
- Ar buvo kažkokių pasikeitimų komandoje nuo praėjusių metų, kaip vyko pasiruošimas sezonui?
- Komandoje pasikeitimai tikrai minimalūs. Visi žaidėjai komandoje liko. Džiaugiamės, kad komandoje ir toliau žais Griša iš Ukrainos. Taip pat iš antrosios komandos atėjo Arminas, kuris jau pernai sudalyvavo su pirma komanda draugiškame turnyre ir šiemet sužaidė kelias draugiškas rungtynes, palikdamas visai neblogą įspūdį. Manau, kad padės mums. Bendrai paėmus tikrai nesu patenkintas pasiruošimu sezonui ir, atrodo, kad dar reikės nemažai laiko, kol įsivažiuosim. Turėjom įvairių traumų, ir smulkesnių ir rimtesnių, treniruotėse trūksta tai vieno, tai kito žaidėjo. Ilgokai dėl sveikatos problemų neturėsim pagrindinio savo didelio žmogaus – Armino, todėl gali tekti pažaisti ir mažesniu penketu. Sužaidėme kelias draugiškas rungtynes, per kurias pasimatė tikrai nemažai įvairių dalykų, kuriuos reikia taisyti ir ar tai pavyko ar reikės dar laiko, parodys jau pirmosios rungtynės prieš pernai metų čempionus.
- Kokius tikslus keliate komandai šiame sezone.
- Šios komandos tikslas visada buvo patekti į finalo ketvertą. Žinome, kad čempionatas bus labai įdomus, kad daug komandų tikrai sustiprėjo ir tai padaryti bus dar sunkiau nei iki šiol, bet savo svajonės nežadame atsisakyti.
- Ko palinkėtumėt vaikams ir sau šiame sezone?
- Atiduoti visą save. Palikti visas jėgas treniruotėse, kad būtų lengviau rungtynėse. Mėgautis kiekviena minute aikštelėje ir palaikyti vienas kitą, kad komanda būtų vieninga kaip kumštis.