LT

Prieš žengiant ant parketo: antrųjų komandų tikslai - atkrintamosios varžybos

Prieš žengiant ant parketo: antrųjų komandų tikslai - atkrintamosios varžybos
Spalio 9 – 15 d. Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje (MKL) startuos visas būrys „Tornado“ krepšinio mokyklos komandų, žaidžiančių C divizionuose.

Jau šiandien, spalio 9 d. 16:45 val. savo kelią U17 čempionate pradės naujai suburta 2007 m. g. vaikinų ekipa, kurią treniruoja Modestas Gailiūnas.
- Treneri, kaip pribrendo idėja suburti 2007 - 3 ekipą ir dalyvauti su jais MKL ?
- Tai buvo mano asmeninė ambicija. Vaikai eilę metų sportuoja " Tornado" krepšinio mokykloje ir buvo noras suteikti jiems galimybę pasivaržyti MKL pamatyti komandas iš kitų miestų, nuvažiuoti į išvykos rungtynes. Esu dėkingas, kad tą idėją išgirdo mokyklos direktorius, palaikė pirmos ir antros komandų treneris Tomas Rakauskas ir, manau, pavyko suburti konkurencingą ekipą.
- Kas sudarys komandos pagrindą?
- Pirminis planas buvo, kad komandą sudarys trečios komandos branduolys ir keli žaidėjai, kurie sportuos su antra komanda, o žais už mus. Bet MKL suveikė kaip magnetas ir komandą papildė nemažai naujokų, kurie tikrai duos daug naudos aikštelėje.
- Kokius tikslus keliate šiai komandai?
- Mūsų komandos tikslas buvo visada toks pats: duoti maksimaliai žaisti vaikinams, treniruotėse tobulinti žaidėjų silpnąsias vietas, kad jie užaugtų ir papildytų antrą, o galbūt net ir pirmą mūsų mokyklos komandą. Rungtynėse stengsimės jas laimėti ir žiūrėsime kaip mums pavyks.
- Ko palinkėtumėte vaikinams?
- Kantrybės. Komandoje daug naujokų, naujas čempionatas, nėra patirties, todėl reikės kantriai dirbti, kad aikštelėje būtų rezultatas.

Antradienį, spalio 10 d. 18:50 kelionę MKL U16 C divizione pradės Mindaugo Kvietkaus treniruojami vaikinai.
- Su kokias didžiausiais iššūkiais susiduriate, dirbdamas su šia komanda?
- Didžiausi iššūkiai šiuo metu yra paauglystės laikotarpis, jaunų asmenybių formavimasis. Daug jiems visko vyksta šiuo metu, daug pagundų gyvenime. Reikia stengtis juos pakreipti tinkama linkme. Kartais tie „nuklydimai“ ir pasimato lankomume. Džiugina matyti jų emocijas treniruojantis varžantis, kad jiems tai tikrai patinka ir mėgaujasi procesu.
- Kokie įvyko pokyčiai komandoje, lyginant su praėjusių metų sezonu?
- Branduolys išliko nepakitęs, keletas žaidėjų nebesportuoja dėl sveikatos problemų, yra keli naujokai, tad pokyčiai minimalus.
- Kokius tikslus keliate komandai šiame sezone?
- Patekti i atkrintamąsias ir ten pasirodyti kuo geriau. Pernai formatas buvo kitoks, nei šių metu, tai antras etapas susiklostė gana nesėkmingai. (Praėjusiais metais po reguliariojo sezono, komandos buvo suskirstytos į II etapo pogrupius, kur vėl žaidė tarpusavyje su naujais varžovais, o su buvusiais – užsiskaitė „atsinešti“ taškai iš pirmojo etapo. Deja, patyrus daugiau pralaimėjimų nei pergalių, III etapo slenkstis peržengtas nebuvo – aut. past.).
- Ką palinkėtumėt vaikinams?
- Palinkėsiu neprarasti geros emocijos žaidžiant, treniruojantis, siekiant pergalės.

Trečiadienį 16:30 val. MKL startuoja Manto Lauraičio treniruojami 2009 m. g. vaikinai. Praėjusiais metais savo pasirodymą ši ekipa baigė po pirmojo etapo
- Ar įvyko pokyčių komandoje?
- Keletą pokyčių įvyko - broliai Danas ir Arnas Voroničai šiemet prisijungė prie pirmosios komandos, Mantas Orintas šiemet sportuoja su pirma komanda, bet vis dar žais už antrąją. Tomas Šablevičius nusprendė persikelti iš pirmosios komandos, labai sveikinu šį jo žingsnį, kadangi pats norėjo, matė naudą ir, manau, jog jam tai tik padės. Džiaugiuosi, jog kiekvienais metais vis po vieną kitą žaidėją pavyksta paruošti pirmajai komandai, reiškiasi, jog darbas vyksta kryptingai. Žinoma, viskas priklauso nuo pačių žaidėjų darbo treniruočių metu ir lankomumo - kol kas su tuo problemų neturime. Matau, jog ateityje dar keli vaikinai gali „išaugti“ antrosios komandos marškinėlius, tiesiog reikia dar šiek tiek kantrybės.
- Kaip vyko pasiruošimas sezonui?
- Pasiruošimas vyko kryptinga - pradėjome ruoštis nuo rugpjūčio vidurio, sužaidėme keletą draugiškų rungtynių. Kartais vaizdas aikštelėje stebino gerąja prasme, o kartais - blogąja. Matysime, kaip seksis sezono eigoje. Noriu, jog vaikinai žaistų laisvą krepšinį, su geru kamuolio judėjimu ir pasimėgavimu.
- Kokius tikslus keliate komandai ?
- Noriu kovos kiekvienose rungtynėse, labai džiaugčiausi, jei pavyktų papulti į kitą etapą, bet dabar taip toli nežiūrime. Svarbiausia tobulėti, mokytis iš klaidų ir mėgautis žaidimu. Jei tai pavyks - savo tikslus būsime įvykdę.