LT

Mantas Lauraitis po pirmojo EYBL turo: vaikinai pamatė, jog ir užsienyje žaidžiamas geras krepšinis

Mantas Lauraitis po pirmojo EYBL turo: vaikinai pamatė, jog ir užsienyje žaidžiamas geras krepšinis
Spalio 19 – 22 dienomis, Tornado KM – „VS Sistemos“ dalyvavo pirmajame EYBL (Europos jaunimo krepšinio lygos) ture Varšuvoje. Per tris dienas Manto Lauraičio treniruojama ekipa sužaidė penkerias rungtynes su varžovais iš Lietuvos, Lenkijos ir Italijos. Tornado U15 komanda, iškovojusi 2 pergales ir patyrę 3 pralaimėjimus, liko bendroje turo įskaitoje penktoje vietoje.
- Treneri, su kokiomis mintimis grįžtate iš pirmojo EYBL turo?
- Tikrai nežaidėme gero krepšinio. Nors sportuojame jau beveik tris mėnesius šį sezoną, bet iš šono kartais atrodo, jog susirinkom ir susipažinom tik vakar. Daug “tornadukų lygio” klaidų tiek gynyboje, tiek puolime. Žinoma, negaliu nepaminėti fakto, jog tiesiog fatališkai nepataikydavome iš distancijos. Su tokiu pataikymo procentu sunku laimėti bet kokias rungtynes, bet visose vis tiek būdavome ir galėdavome kovoti dėl pergalės, bet, kai varžovams po du, tris ar penkis kartus per vieną ataką leidi atsikovoti puolime kamuolį ir papildomai pulti, visi šansai laimėti išnyksta. O dar tos visos klaidos perduodant kamuolį varžovams į rankas ar į užribį… Tikrai turime ties kuom dirbti ir pamatėme savo žaizdas ant kurių pleistro uždėti neužteks - reikia jas gydyti. Tikiuosi, vaikinai pasidarys išvadas, nes visose rungtynėse būdavo tas pats scenarijus. Kitu atveju - nelabai mes turėsime ką veikti tame EYBL.
- Kas labiausiai išsiskyrė iš komandos?
- Labiausiai komandoje išsiskyrė ir į simbolinį penketą pateko Lukas Lukošiūnas, rinkęs po 17.8 taško ir 3.5 rezultatyvaus perdavimo. Norėtųsi ir iš komandos draugų didesnio indėlio, ypatingai tų, kurie kyla nuo suolo. Aš žinau, kad jie gali, bet jie turi perlipti kažkokius psichologinius barjerus trukdančius atsiskleisti. Tad rezervų turime, bet reikia juos išgauti ir pagaliau panaudoti - tuomet tapsime dar stipresne komanda.
- Vis tik norėtųsi pokalbį pabaigti pozityviai. Kokios naudos gavote iš pirmojo EYBL turo?
- Pozityvo galime įžvelgti tame, kad vaikinai pamatė, jog ir užsienyje žaidžiamas geras krepšinis, susipažino su kitokia krepšinio kultūra, galėjo gyventi kaip tikri profesionalai. Labai patiko gyvenimo sąlygos - apsistojome 4 žvaigždučių viešbutyje, vaikinai gyveno po du, taip pat labai geras ir kokybiškas maistas, puikiai tikęs sportininkų atsistatymui po rungtynių. Tad gyvenimo sąlygomis buvome labai patenkinti. Laisvo laiko nebuvo daug, nes laukė rungtynės po rungtynių, o dar reikia laiko atsistatymui, tad daug nenuveikėme, bet šeštadienio vakarą buvome nuvykę pamatyti Varšuvos senamiesčio, pakeitėme aplinką - pravėdinome galvas. Bendrai žiūrint, labai naudinga išvyka, su įvairiausiomis patirtimis. Norėčiau padėkoti krepšinio akademijos iš Varšuvos Mlodych Dzikow savininkui lietuviui Mindaugui Kelpšai už šiltą priėmimą ir puikiai surengtą turą savo mieste.”