LT

Xiaomi spalio mėnesio simbolinis žaidėjų penketas: apie asmeninius tikslus ir motyvaciją

Xiaomi spalio mėnesio simbolinis žaidėjų penketas: apie asmeninius tikslus ir motyvaciją

Startavo 2023/2024 m. Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) sezonas, o kartu su juo grįžta ir mėnesio simbolinių penketų apdovanojimai, kuriuos pristato XIAOMI. Spalio mėn. tarp penkių geriausių krepšininkų pateko Tornado KM - "Metga" (U18), Tornado KM - "Xiaomi" (U16), Tornado KM II - "Amadeira" (U16), Tornado KM - "Sharp" (U13) ir Tornado KM II (U13) krepšininkai. Jie bus apdovanoti Xiaomi įsteigtomis dovanomis. 

ARTEM SANIN 
Tornado KM - "Metga" (U18 - 2006 m., A div.)
Tornado KM - "Metga" spalio mėnesį sužaidė trejas rungtynes ir iškovojo visas pergales. "Sunkiausiais momentais, kada labiausiai reikėjo, Artiomas sužaidė labai patikimai ir užtikrintai", - džiaugėsi vaikino treneris Šarūnas Zablockis
- Artiomai, kas tau pačiame buvo sunkiausia šio mėnesio rungtynėse? 
- Visų pirma, tai dėkoju treneriui ir "Tornado" KM organizacijai už galimybę žaisti čia! Kalbant apie rungtynes, sunkiausia buvo susitvarkyti su gana dideliu krūviu. Pradėjau žaisti ne tik MKL bet ir Regionų krepšinio lygoje, todėl mano kūnui tenka prisitaikyti prie didesnio treniruočių intensyvumo ir įtemptesnio grafiko. startavome sėkmingai - 3 pergalės ir 0 pralaimėjimų, tikiuosi, sunkiai dirbami taip judėsi pirmyn ir sieksime aukščiausių tikslų! 
- Ar išsikeli pries rungtynes asmeninius tikslus? Kaip sekasi juos įgyvendinti?
- Seniau bandydavau išsikelti konkrečius tikslus, bet kartais jie mane sukaustydavo tam tikrose žaidybinėse situacijose. Dabar tiesiog galvoju, kad žaidimo metu turiu kažką išbandyti ar pasitreniruoti. Kai tik įžengiu į aikštę, darau viską, kad mūsų komanda laimėtų, ir siekiu būti geriausia savo versija.
- Ka tau reiškią būti išrinktam į mėnesio simbolinį penketą?
Man tai reiškia labai daug! Maži apdovanojimai "išauga" į didesnius! Tai reiškia, kad aš galiu išsikelti aukštesnius tikslus ir stengtis jų pasiekti. 

 LUKAS TAMOŠIŪNAS
Tornado KM - "Xiaomi" (U16 - 2008 m., A div.)
Pralaimėjimų nepatyrė ir Aivaro Grigaliūno treniruojama Tornado KM - "Xiaomi" ekipa. Pernykščiai U15 čempionai be didesnio pasipriešinimo įveikė visas komandas, o vienas iš stabiliausių žaidėjų buvo Lukas Tamošiūnas. "Džiugina Luko žaidimas pirmą mėnesį, - sakė treneris. - Atsirado agresyvumas puolime, pasitikėjimas. Žinoma, norėtųsi iš jo daugiau  ir gynyboje, nes duomenis tam turi, tačiau kartais pritrūksta noro, pastangų". 
- Lukai, Puikus sezono startas - penkios pergalės iš penkių. Stabiliai žaidei visose rungtynėse. Kas tau pačiam būna sunkiausia? 
- Man asmeniškai rungtynėse sunkiausiai sekasi gynyba. Tiek rungtynių metu, tiek per treniruotes gaunu labai daug pastabų iš trenerio dėl to. 
- Ar išsikeli pries rungtynes asmeninius tikslus? Kaip sekasi juos įgyvendinti?
- Taip, prieš rungtynes visada išsikeliu sau tikslus ir dažniausiai jie būna susiję su gynyba ir atkovotais kamuoliais. Ne visada pavyksta įgyvendinti, bet priimu tai kaip pamoką ir tobulinu tai, kas sunkiai sekasi rungtynėse. 
- Ką tau reiškia būti išrinktam į mėnesio simbolinį penketą? 
- Tikrai smagu būti išrinktam, o tai suteikia daugiau motyvacijos stengtis ir tobulinti, kas man sekasi blogiau. 

MARIUS KAZAKEVIČIUS
Tornado KM - "Amadeira" (U16 - 2008 m., C div.)
Tornado KM II - " Amadeira", žaidžianti MKL U16 C divizione sezoną taip pat pradėjo be pralaimėjimų. Vienas iš pergalės kalvių - Marius Kazakevičius. "Marius tikrai gerai vadovavo komandai ir buvo rezultatyvus, kas padėjo mums iškovoti abi pergales", - džiaugėsi vaikino treneris Mindaugas Kvietkus. 
- Džiaugiamės už sėkmingą startą! Dvi pergales iš dviejų.  Kas tau pačiam būna sunkiausia?
Sunkiausia buvo išlaikyti pilną susikaupimą rungtynių metu. Abi rungtynes pradėjom gerai, abiejuose rungtynėse po pirmos pusės turėdavom nemažą skirtumą, bet trečiajame kėlinyje paleisdavom ir tada viską reikėdavo pradėt iš naujo.
- Ar išsikeli pries rungtynes asmeninius tikslus? Kaip sekasi juos įgyvendinti?
- Prieš kiekvienas rungtynes išsikeliu tikslus. Ar tai būtų draugiškos ar oficialios. Dažniausiai tikslus pavyksta įgyvendinti. Sunkiausią juos būna įvykdyti prieš nežinomus varžovus.
- Ką tau reiškia būti išrinktam į mėnesio simbolinį penketą? 
-  Man tai reiškia labai daug. Nes jau ne vieneri metai, kai skiriu visą vasarą krepšiniui ir patekti į mėnesio simbolinį penketą man reiškia labai daug. Tai mane skatina toliau tobulėti.

LUKAS SAROČKA
Tornado KM - "Sharp" (U13 - 2011 m., A div.)
Dar vieni pernykščiai čempionai - Tornado KM - "Sharp" sėkmingai skinasi kelią 2023/2024 m. sezone. Penkios rungtynės - penkios pergalės! "Luką išrinkau į simbolinį penketą, nes jis kaunasi abejose aikštelės pusėse ir tikrai nebijo imtis iniciatyvos", - gerų žodžių savo krepšininkui negailėjo treneris Donatas Mikulevičius. 
- Lukai, puiki pradžia! Žinoma, čempionų etiketė priklijuota ir žiūrovai laukia pergalių, kas jums puikiai ir sekėsi. Kas tau pačiam sunkiausia rungtynėse? 
 Rungtynėse sunkiausia laukti antro kėlinio, nes kaip tik jame aš ir startuoju. Tad tos 10 - 15 minučių labai prailgsta.
- Ar išsikeli pries rungtynes asmeninius tikslus? Kaip sekasi juos įgyvendinti?
- Mano tikslas - gerai apsiginti ir teisingai "sudirbti" derinius. Manau, kas šiuos tikslus įgyvendinti sekasi neprastai, nes treneris pasitiki manimi ir "duoda" nemažai minučių aikštėje. 
 - Ką tau reiškia būti išrinktam į mėnesio simbolinį penketą? 
- Mane tai nustebino ir labai tuo džiaugiuosi! 

VIJUS VYŠNIAUSKAS
Tornado KM II (U13 - 2011 m., C div.)
Be pralaimėjimų sezoną pradėjo ir Aido Kuzminsko vedama Tornado KM II komanda. Pasistiprinusi žaidėjais iš Tornado KM - "Sharp" ekipos, vaikinukai iškovojo dvi pergales iš dviejų galimų! Į komandą puikiai įsiliejo Vijus Vyšniauskas. "Vijus komandai suteikia daugiau pasitikėjimo savimi, nebijo imtis inciatyvos sunkiais momentais bei atiduoda save visą gynyboje", - džiaugėsi treneris Aidas
- Vijau, prisijungei prie komandos tik šiemet. Kas tau buvo sunkiausia? 
Sunkiausia buvo suvienyti visą komandą, nes buvo naujokų, kuriems buvo sunkiau perprasti komandos žaidimą
-  Ar išsikeli pries rungtynes asmeninius tikslus? Kaip sekasi juos įgyvendinti?
- Tikslų asmeninių neišsikeliu, mano tikslas padėti komandai ir laimėti!
-  Ką tau reiškia būti išrinktam į mėnesio simbolinį penketą?
- Džiaugiuosi,  kad patekau ir siekiu to dar labiau. 

Spalio mėnesio treneris išrinktas Aidas Kuzminskas, o komanda Tornado KM II (2011, U13 C div.)