LT

Mantas Lauraitis: norėtųsi išlaikyti stabilumą ir nekristi į duobes.

Mantas Lauraitis: norėtųsi išlaikyti stabilumą ir nekristi į duobes.
     Antrąsias Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) rungtynes ir pirmąsias namie šeštadienį, spalio 28 d. žais Manto Lauraičio treniruojama Tornado KM – „VS Sistemos ekipa“. 13:00 val. tornadukai susitiks su Šiaulių KA „Saulė“ I ekipa. 
     Prisimenant praėjusį sezoną, vaikinai liko septintoje turnyrinės lentelės vietoje, iškovoję 11 pergalių ir patyrę tiek pat pralaimėjimų. Atkrintamosiose, serijoje iki 2 pergalių, prireikė visų trijų rungtynių, nes kelialapio į finalinį ketvertą norėjo tiek KA „Snaiperis“, tiek mūsų ekipa. Deja, iškovojus tik vieną pergalę prieš varžovus, sezonas buvo baigtas.
Įdomu, kokios mintys šiemet verda trenerio galvoje ir kokius tikslus kelia Tornado KM – „VS sistemos“ ekipai.
- Treneri, kokių įvyko pokyčių komandoje, lyginant su pernai metų sezonu?
- Pokyčių buvo - pirmiausia komandą paliko ir į savo gimtąją Ukrainą grįžo Zakhar Pokoiovyi. Tai yra didelė netektis, nes vaikinas padarė didžiulį progresą per pusantrų metų praleistų Lietuvoje ir jau praėjusio sezono pabaigoje tapo vienu pagrindiniu komandos žaidėju. Tačiau nepakeičiamų nėra - komandą papildė iš antros komandos prisijungę broliai Danas ir Arnas Voroničai, iš kurių tikiuosi progreso sezono eigoje. Žinoma, tam prireiks nemažai laiko, bet žinau ir matau, jog tai gali įvykti ir jie taps labai svarbia komandos dalimi. Daugiau pasikeitimų neįvyko - komanda išliko tos pačios sudėties.
- Ruošiantis sezonui dalyvavote keliuose turnyruose, ar džiugina vaizdas aikštelėje? Kaip vertinate pasiruošimą? 
- Pasiruošimą pradėjome rugpjūčio pirmosiomis dienomis, kai išvykome į stovyklą Ignalinoje ir po to pratęsėme pasiruošimą Kaune varijuodami treniruotes lauke ir krepšinio salėje. Taip pat dalyvavome keliuose turnyruose. Iki sezono pradžios pavyko sužaisti net 12 rungtynių, tad žaidybinės praktikos jau turėtume būti įgavę - žinoma, oficialios rungtynės turi kitokią reikšmę ir bendras vaizdas išryškės jau sezono eigoje. Šiuo metu vaizdas dvejopas - atkarpomis gebame žaisti labai gerai, o kartais - labai blogai. Norėtųsi išlaikyti stabilumą ir nekristi į duobes.
- Praėjusiais metais nedaug trūko, kad būtumėte peržengę atkrintamųjų slenkstį. Kokius tikslus keliate komandai šiemet?
- Taip, pernai pavyko nukeliauti iki lemiamų, trečiųjų, atkrintamųjų rungtynių, bet, deja, teko pripažinti varžovų pranašumą ir likti už ketverto ribų. Šiemet vėl keliame tikslą pirmiausiai patekti į stipriausiųjų aštuntuką, o tai įgyvendinus, įdėjus visas pastangas, bandyti iškovoti bilietą į finalinį ketvertą. 2009 m. gim. kartos čempionatas yra pakankamai lygus, tad patekimas į aštuonetą būtų neblogas pasiekimas, nes praktiškai visos komandos į jį pretenduoja. Svarbiausia - kovoti, dėti pastangas bei dirbti ir mokytis iš savo klaidų.