EN

Kovo mėnesio simbolinis penketas: su maksimaliu nusiteikimu judame į atkrintamąsias!

Kovo mėnesio simbolinis penketas: su maksimaliu nusiteikimu judame į atkrintamąsias!
Pristatome jums kovo mėnesio Xiaomi simbolinį penketą. Šį kartą tarp penkių geriausiai Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje pasirodžiusių žaidėjų sportininkai iš Tornado KM - "Metga" (U18), Tornado KM - "Meistro kodas" U17, Tornado KM  - "Xiaomi" (U16), Tornado KM - "Sharp" ir Tornado KM I (U12). Žaidėjus šiam penketui išrenka mokyklos treneriai.
GUSTAS KUČINSKAS (vid. 11,5  naud.b., 13,25 tšk., 4,25 rez.p.)
Tornado KM I - "Metga" (2006 m.) MKL U18 A divizionas
Tornado KM - “Metga” užbaigė reguliarųjį sezoną ir laukia atrkintamųjų etapo. Kovo mėnesį vaikinai sužaidė ketverias rungtynes - šventė tris pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą. “Gustas Kučinskas patikimai dirigavo žaidimui, gerai dirbo ir gynyboje, ir puolime,- sakė vaikino treneris Šarūnas Zablockis. - Netikiu, bet žinau, kad gali žaisti dar geresnį krepšinį, kurį pamatysime nuo kitos savaitės”. 
- Kovo mėn. jūsų komanda žaidė 4 rungtynes. Kuriose rungtynėse komandos žaidimas nustebino labiausiai.
- Varžybos, kuriose mane nustebino ir nudžiugino komanda, buvo rungtynės Klaipėdoje. Varžybos buvo labai svarbios, todėl turėjome būti maksimalios koncentracijos. Ten sužaidėme vienas geriausių rungtynių sezone. Džiaugiuosi, kad komanda į viską pasižiūrėjo rimtai.
-  Prieš kurią komandą tau pačiam buvo sunkiausia žaisti ir kodėl.
-  Sunkiausia man buvo žaisti prieš Druskininkus, nes tikėjaus lengvų rungtynių ir todėl tai lėmė mūsų, kaip komandos, prastesnes rungtynes ir mano prastesnį pasirodymą.
- Liko paskutinės reguliaiojo sezono rungtynės prieš KM "Žalgiris". Su kokiomis mintimis einate į playoffų etapą.
- Esame puikiai nusiteikę, įgavome pasitikėjimo po užsienio turnyro ir puikiomis emocijomis einame i atkrintamųjų etapą!

ĄŽUOLAS HOPENAS (vid. 21 naud.b., 17 tšk., 8,3 rez.p.)
Tornado KM I - "Meistro kodas" (2007 m.) MKL U17 A divizionas
“Kovo mėnesį Ąžuolas vedė mūsų komandą į visas tris pergales tikrai universaliu žaidimu, - džiaugėsi treneris Tomas Rakauskas. - Ne tik pelnydavo po 17 taškų, bet ir atlikdavo po 8 rezultatyvius perdavimus ir atkovodavo po 6 kamuolius. Ąžuolas yra daug komandos draugams kuriantis žaidėjas, todėl norėtųsi, kad geriau atsirinktų situacijas ir dar sumažintų klaidų skaičių. Kovo mėnesį džiugino ir jo pataikymo iš žaidimo procentas, o iš toli atakovo net 55 procentų taiklumu. Kai susimeta savo metimus, Ąžuolą sustabdyti yra tikrai nelengva, todėl tikiuosi tokio jo žaidimo ir lemiamoje sezono stadijoje”.
- Kovo mėnesį žaidėte tris rungtynes ir iškovojote visas pergales. Prieš kurią komandą buvo žaisti sunkiausia ir kuri pergalė džiugino labiausiai?
- Kovo mėnesį sunkiausiai buvo žaisti prieš Sostinės KM II komandą. Prieš šią komandą žaisime ir atkrintamosiose. O labiausiai džiugino, tai paskutinė pergalė prieš Marijampolės komandą. Šiame susitikime dalyvavome aštuoniese, pažiūrėjome į varžybas rimtai ir sumetėme 117 taškų.
- Reguliarusis sezonas baigtas. su kokiomis mintimis einate į atkrintamųjų etapą?
-Reguliarųjį sezoną užbaigėme 2 vietoje. Nuotaikos komandoje tikrai yra geros. Komandos mintys prieš einant į atkrintamųjų etapą yra puikios, nes norime įveikti Sostinės KM II komandą ir patekti į finalinį ketvertą.


TAURIS ALIUKONIS (vid. 28 naud.b., 23,6 tšk., 7,4 atk.k.)
Tornado KM I - "Xiaomi" (2008 m.) MKL U16 A divizionas
Antroje turnyrinės lentelės vietoje užbaigę reguliarųjį sezoną, Tornado KM - “Xiaomi” kovo mėnesį sužaidė net penkias rungtynes. “Kovo mėnesį Tauris buvo efektyvus komandos žaidėjas, kuris savo statistika svariai prisidėjo prie komandos pergalių, - sakė vaikino treneris Aivaras Grigaliūnas. - Reikia pažymėti, kad Tauris daug nematomo darbo atlieka gynyboje, padėdamas draugams, tiek puolime puikiai nusimeta, kai jį dvigubina ar trigubina priešininkų komandos. Dar norėstųsi iš jo agresyvumo kovojant dėl kamuolių tiek puolime, tiek gynyboje”.
- Kovo mėn. sužaidėte net penkias rungtynes ir iškovojote 4 pergales. Ko pritrūko rungtynėse prieš V. Knašiaus KM ? KAs tau pačiam buvo sunkiausia jose?
- Visose rungtynėse buvome pasitikintys savimi, kovingi, tačiau to neparodėme žaisdami Klaipėdoje. Buvome aukštesni, bet atkovotų kamuolių surinkome vienodai, kas rodo, jog Klaipėda labiau norėjo pergalės nei mes. Man asmeniškai buvo sunkiausia nepalūžti, išlikti šaltų nervų, bet nepavyko.
-  Atkrintamosiose susitiksite su Klaipėdos KM komanda. Su kokiomis mintimis einate į šią seriją?
- Mūsų mintyse tikrai dar yra atsiminimų iš sezone sužaistų rungtynių 2-0. Tačiau yra svarbu nepamiršti, jog dabar viskas iš naujo ir reikia dar labiau norėti, todėl negalime būti užmigę ant laurų.


JONAS VALANČIUS  (vid. 18,25 naud.b., 17 tšk., 5,75 atk.k.)
Tornado KM I - "Sharp" (2011 m.) MKL U13 A divizionas
Tornado KM - “Sharp” su vos vienu pralaimėjimu, reguliarųjį sezoną užbaigė pirmojoje turnyrinės lentelės vietoje. Kovo mėnesį ekipa sužaidė ketverias rungtynes, kuriose šventė pergales. “Jonas labai gerai sužaidė šį mėnesį, - sakė jaunuolio treneris Donatas Mikulevičius. - Varžovai buvo stiprūs, o jis parodė tokią lyderystę, kokią ir turėtų rodyti. Laukia atkrintamųjų serija, pažiūrėsime, kaip jam pavyks tvarkytis ten”. 
- Keturios rungtynės - keturios pergales. Trejas laimėjote gana solidžiais skirtumais, o su Kretinga teko "pavargti". Kodėl šįkart vos išplėšėte pergalę (pirmam rate laimėjote 23 taškų skirtumu). Kas tau buvo sunkiausia, žaidžiant prieš juos?
- Prieš Kretingą žaisti yra visada sunku - jie greiti, taikliai meta tritaškius. Ir dar žaidėme ne namie, kad ir laimime pirmus kėlinius, po to leidžiame varžovas prisivyti dėl prastos gynybos. Džiaugiuos, kad laimėjome, kad ir sunkiai. O man sunkiausia suvaldyti emocijas, kai nepasiseka įmesti reikalingų taškų. 
- Užbaigėt reguliarųjį pirmojoje turnyrinės lentelės vietoje, vos su vienu pralaimėjimu. Atkrintamosiose laukia KM "Perkūnas" komanda. Kokios mintys prieš šį etapą?
- Mintys yra tik apie puikų žaidimą, drasą aikštėje, trenerio nurodymų vykdymą ir aišku pergales!

GUSTAS STAŠKUS (vid. 21 tšk.)
Tornado KM I   (2012 m.) MKL U12  PIRMAS IŠŠŪKIS
"Gustas Staškus buvo stabiliausiaus ir naudingiausias komandos žaidėjas kovo mėnesį, - sakė vaikino treneris Raimondas Zakrys. -  Ypač efektyvus ir rezultatyvus buvo labai klampiose rungtynėse prieš V.Knašiaus KM II komandą, kur pelnė 28 taškus ir padėjo komandai iškovoti svarbią pergalę. Gustas puikiai išnaudoja savo greitį verždamasis link krepšio."
- Sužaidėt trejas rungtynes, iš kurių dvi jau buvo atkrintamosios. Kas buvo sunkiausia tau per atkrintamąsias?
Sunkiausia buvo susikaupti, nes kai žinai, kad tavo sezonas gali priklausyti nuo ateinančių 2 ar 3 rungtynių atsiranda ir jauduliukas.
- Laukia TOP 16 etapas , kurį žaisite balandžio 19 - 21 d. Jūsų varžovės - Žalgirio, Klaipėdos ir Šilutės komandos. Kokios nuotaikos prieš šį etapą?
- Prieš top 16 etapą esu nusiteikęs rimtai, nes varžovai tikrai neblogi ir reikės stipriai pakovoti, kad nereikėtų žaisti peržaidimų.

2024 m. kovo  mėnesio treneriu išrinktas Raimondas Zakrys ir 2012 m. pirmoji komanda.