EN

2016 m. rungtynių viesulas baigėsi!

2016 m. rungtynių viesulas baigėsi!

Gruodžio mėnesį tornadukai užbaigė visa virtine rungtynių. Vienos komandos šventė labai svarbias pergales, kitos, deja, patyrė skaudžius pralaimėjimus. Vis tik, tikėkimės, kad nauji metai įpūs naujų jėgų ir pergalės džiugins mus dar dažniau.

 Kretingos SM 69:76 Tornado KM – „Fudo“

Gruodžio 13 d. Aivaro Grigaliūno auklėtiniai – Tornado KM – „Fudo“ vaikinai išvykoje susitiko su Kretingos SM ekipa. Pusę rungtynių sėkmingai žaidę taškas į tašką, po ilgosios pertraukos leido varžovams atitrūkti ir susikrauti dviženklį pranašumą. Nuaidėjus finalinei sirenai A. Grigaliūno krepšininkams teko pripažinti aikštelės šeimininkų pranašumą. „Prieš rungtynes akcentavome, kad turime kuo labiau sustabdyti jų pagrindinį žaidėją, - kalbėjo komandos treneris. – Esu nusivylęs tais vaikinais, kurie jį dengė, nes eliminuoti iš žaidimo jo nepavyko. Kretingos SM lyderis turėjo visas galimybes lengvai pelyti taškus. Taip pat šiose rungtynėse padarėme daug kvailų klaidų. Tikiuosi, antrasis ratas bus žymiai sėkmingesnis“.

Šių rungtynių geriausi 

EFF

PTS

REB

ASS

ST

BL

DBL

Laurynas Virbalas

29

25

16

3

3

 

x2

Kristupas Bartuška

27

18

11

2

3

 

x2

Kostas Čepavičius

10

6

7

2

1

 

 

Marijampolės ŽSM I – „Mantinga“  56:62 Tornado KM II

Antrąjį U16 B diviziono ratą pergalingai pradėjo Andriaus Macijausko treniruojama 2001 m. gimimo vaikinų ekipa. Komanda išvykoje susitiko su Marijampolės ŽSM i – „Mantinga“ krepšininkais. „Varžovai atrodė tikrai gerai, - įspūdžiais dalijosi komandos vyr. treneris. – Prieš tai žaidė su KA „Snaiperis“ ekipa ir pralaimėjo vos 2 taškais, o mes jiems pralaimėjome 30! Marijampolės komanda pasipildė vienu aukštaūgiu žaidėjo ir grįžo pagrindinis gynėjas. Vizualiai atrodė, kad bus labai sunku pasiimti pergalę išvykoje, reikės daug sėkmės ir pastangų. Prieš šį susitikimą vaikinams sakiau, kad patikrinsime priešininkų budrumą zoniniu presingu. Komanda juos užgriuvo kaip uraganas, vertėm klysti, o klaidas pavertėm taškais. Kadangi buvome,tik devyniese, sunku buvo išlaikyti tokį tempą. Kaitaliojome gynybas ir neleidom varžovams priprasti prie mūsų. Kiekvienas mūsų krepšininkas žaidė su didžiule energija. Palaikydami vienas kitą emociškai iškovojome sunkią ir svarbią pergalę, kuri beveik užtikrino mums kitą etapą!“.

Rezultatyviausi žaidėjai: Martynas Boguševičius – 20 tšk., Darius Loresnchat – 19 tšk., Kornelijus Micka – 7 tšk.

Tornado KM 101:84 Šilalės SM

„Olimpinės taurės“ čempionato rungtynių su Šilalės SM vėlų gruodžio 16 d. vakarą teko ilgokai palūkėti. Dėl Kauno mieste susidariusių  transporto spūsčių varžovai į susitikimą vėlavo daugiau nei pusvalandį. Rungtynės prasidėjo ne visai taip kaip tikėjosi treneris. „Pradžia buvo sunki, be gynybos – pasakojo A. Grigaliūnas. – Kituose kėliniuose sumažinome klaidų gynyboje ir pabėgome į priekį 20 taškų skirtumu. Antroji rungtynių pusė jau buvo be įtampos“.

Kėdainių SC – „Daumantų“ 97:76 Tornado KM

„Kėdainių SC komanda – grupės lyderiai, tad aiškiai matėsi jų meistriškumas aikštelėje, - po rungtynių savo mintis dėstė A. Grigaliūnas. – Užpulti juos užpuolėme, tačiau gynyba vienas prieš vieną buvo labai bloga. Vaikinuose jautėsi nuovargis, tad tikiuosi po švenčių su dviguba energija grįšime į aikštelę!“.

Tornado KM II – „Ecolight“ 60:109 Tornado KM – „Glass Drive“

 

MKL U14 čempionate buvo sužaistos paskutinės 2016 metų ir pirmosios antrojo rato rungtynės tarp „Glassdrive“ ir „Ecolight“. Čia netikėtumų   neįvyko ir pergalę triuškinančiu skirtumu 60:109  šventė pirmoji komanda. Treneris T.Kentra po rungtynių sakė: “kaip jau įprasta tarpusavio rungtynėse nevadovauju nei vienai komandai, tiesiog stebiu iš šalies kaip žiūrovas. Gal koks vienas kitas patarimas ir išsprūsta, bet šiaip dažniausiai tokios rungtynės man „nervų“ nekainuoja.  Pasinaudodamas proga noriu palinkėti visiems gerų, linksmų švenčių, sveikatos ir kad 2017 būtų dar sėkmingesni nei praėję!“

Rezultatyviausi žaidėjai:

Tornado KM – „Glass Drive“ – R. Mankus – 27 tšk., E. Ragauskas – 22 tšk., B. Ališauskas – 16 tšk. ir O. Baltrūnas – 11 tšk.

Tornado KM – „Ecolight“ – L. Jasevičius – 18 tšk., T. Jasevičius – 13 tšk.

 

KM „Perkūnas“ I 73:75 Tornado KM – „Alburnus“

Labai svarbią pergalę išvykoje iškovojo „Pirmojo iššūkio“ čempionate žaidžianti Tornado KM – „Alburnus“ ekipa. Šarūno Zablockio treniruojami berniukai po labai įtemptos ir atkaklios kovos įveikė bendraamžius – KM „Perkūnas“ krepšininkus. Tornado KM – „Alburnus“ ir KM „Perkūnas“ yra dvi komandos, kurios pretenduoja į pirmąją pogrupio turnyrinės lentelės vietą.  „Tokios rungtynės mus tik stiprina, - po mačo sakė Š. Zablockis. – Labai džiaugiuosi vaikais – kovojo kaip liūtai. Jei ne pirmasis kėlinukas, gavosi labai geros rungtynės. Aišku, matosi daug vietų, kur reikia dirbti, bet žingsnis po žingsnio žaidimas gerėja. Norėčiau padėkoti tėveliams, kurie labai palaikė ir buvo kaip šeštas žaidėjas „Perkūno“ arenoje“.

Rungtynių fotogalerija

Tornado KM – „Sostena“ 80:104 Š. Marčiulionio KA I – „Krown“

Be komandos vyr. trenerio Mariaus Žemaičio žaidusi Tornado KM – „Sostena“ komanda, nusileido Š. Marčiulionio KA ekipai. Po rungtynių į sergančio vyr. trenerio vietą stojęs A. Macijauskas sakė, kad komandai teko žaisti prieš visai kito kalibro ekipą: „Mūsų vidurio puolėjas ūgiu galėjo prilygti tik varžovų gynėjams. Paskutinės mūsų dvi rungtynės buvo pralaimėtos 50 taškų skirtumu, todėl reikėjo kažkaip nuteikti komandą kovai. Pagrindinė užduotis buvo nežiūrėti į švieslentę, o daryti tai, ką turime daryti – žaisti greitai, agresyviai, dalintis kamuoliu ir drąsiai mesti. Ganetinai neblogai pavyko. Džiaugiuosi vaikinų kovingumu“.

Šių rungtynių geriausi 

EFF

PTS

REB

ASS

ST

BL

Gytis Mačionis

29

25

5

 

 

Mantas Šeputis

20

21

1

2

1

 

Gytis Budreika

11

10

6

1

 

 

 

V.Knašiaus KM I-"Jumex" 60:55 Tornado KM I-"Envija"

Tornado KM – „Envija“ patyrė skaudų pralaimėjimą Klaipėdoje, 60:55 pralaimėjusi V. Knašiaus KM I – „Jumex“ ekipai. „Mačas buvo truputį geresnės nei prieš savaitę su Sabonio KC, bet rungtynėms reikėtų rimčiau nusiteikti, daugiau noro parodyti - kalbėjo komandos vyr. treneris Donatas Mikulevičius. -  Pačios rungtynės buvo labai kietos, gynyba prieš P. Murauską buvo labai kieta, E. Skorobogatovas grįžo apdraskytas, teisėjai neturėtų leisti šitaip elgtis ant parketo. Mūsų visos klaidos, kurios prie silpnų varžovų nebuvo lemiamos, dabar išryškėjo. Seniau mūsų stiprioji pusė buvo greitas žaidimas, o dabar mes jo net nebandome žaisti... Dar vienas faktorius – koją vaikams kiša didelis jaudulys... Dirbsime toliau, taisysime klaidas ir po naujų metų grįšime su nauja jėga!“.

Kauno KM „Aisčiai“ II  78:55 Tornado KM – „1000 linijų“

Antrosios pergalės vis nepavyksta iškovoti MKL „Pirmajame iššūkyje“ žaidžiančiai Tornado KM – „1000 linijų“ ekipai. Sekmadienį du kėlinius atsilaikiusi prieš aisčių bendraamžius, po ilgosios pertraukos M. Gailiūno ekipa varžovus paleido. Skirtumas vis didėjo ir jauniesiems „Tornado“ KM krepšininkams teko pripažinti KM „Aisčiai“ ekipos pranašumą rezultatu 78:55. „Po šių rungtynių tenka pripažinti, kad komanda joms nebuvo paruošta, - atsakomybę prisiėmė treneris Modestas Gailiūnas. – Prieš šį mačą turėjome labai nekokybišką ir neintensyvią treniruotę, o treniruočių kokybė priklauso tik nuo trenerio“.

Rungtynų fotogalerija

 

Tornado KM – „Viči“ 82:99 „Visi kartu I“

Ligų praretinta Tornado KM – „Viči“ komanda gruodžio 20 d. namų aikštelėje priėmė ekipą iš sostinės „Visi kartu I“. Vos aštuonis tornadukus surinkusi komanda svečiams atkakliai priešinosi visas rungtynes. Trečiojo kėlinio pradžioje T. Keršio auklėtinius paleidę į priekį, Š. Zablockio vaikinai atsitiesė ir vėl sumažino skirtumą iki trijų taškų. Deja, lyderių ligos ir trumpas atsarginių suolas tempo išlaikyti nepadėjo ir vaikinams teko pripažinti vilniečių pranašumą. „Gaoila, kad nepavyko iškovoti pergalės žaidžiant namuose, - po susitikimo sakė treneris Š. Zablockis – labai trūko sergančių komandos draugų, todėl su maža rotacija sunku žaisti geria ir gynyboje ir puolime. Nuovargis daro savo, bet, kaip sakoma, kai jau nebėra jėgų, reikia įjungti valią.Gaila, bet nevisi žaidėjai dar tai sugeba. Nors pirma sezono pusė nebuvo pati geriausia, tikiuosi sunkaus darbo dėka, po naujų metų viskas pagerės. Klaidos yra aiškios, vaikai sunkiai dirba, jei nebus traumų ir ligų viskas bus gerai!“.

 

Šių rungtynių geriausi 

EFF

PTS

REB

ASS

ST

BL

DBL

Tautvydas Kupstas

33

25

11

5

5

 

 x2

Karolis Babušis

13

24

2

 

1

 

 

Benjaminas Koveras

13

12

6

4

 2

 

 

Justinas Ramanauskas

12

19

4

4

3

 

 

 

Kitos rungtynės:

Čempionatas Namai Rezultatas Svečiai

U17

Tornado KM II-"Diremta"

47:64

Sabonio KC II

U18

Tornado KM-"SHARP"

105:72

Panevėžio KKSC

U13

Kaišiadorių KKSC

63:33

Tornado KM II-"Amadeira"

U12

KM "Perkūnas" II

75:72

Tornado KM II-"sportpoint.lt"

U18

Vilniaus KM II

79:81

Tornado KM-"SHARP"

U16

Tornado KM-"Sostena"

77:126

 Vilniaus KM I-"Šilputa"

U16

Tornado KM II

52:100

KM "Perkūnas" II