EN

2014 m. gim. rinktinių vairas Emilijaus Petrausko rankose

2014 m. gim. rinktinių vairas  Emilijaus Petrausko rankose

2023 m. pavasarį 2014 m. gimimo berniukai buvo sukviesti į pirmąją visuotinę jų amžiaus grupės treniruotę. Šios rinktinės vyriausiuoju treneriu paskirtas - Emilijus Petrauskas. Patirties šis treneris prikaupęs ne tik mūsų mokykloje, bet ir aukštesniame lygyje: 2019 - 2020 m. dirbo Raseinių “Raseiniai” (Regionų krepšinio lyga) trenerio asistentu, nuo 2021 m. vyr. treneriu, o 2021 - 2022 m. dirbo Marijampolės Sūduva - Mantinga (Nacionalinė krepšinio lyga) trenerio asistentu. “Tornado” KM iki šiol E. Petrauskas treniravo pradinio rengimo grupių vaikus ir 2010 - 2 komandą, kuri žaidė Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje, tačiau pagrindinė komanda Emilijui - naujas žingsnis.

- Sveikiname tapus Tornado KM - 2014 m. komandos vyr. treneriu. Kokiomis nuotaikomis pasitinkate naują iššūkį?
- Nuotaikos išties labai geros, sužinojęs naujienas tikrai neslėpiau džiaugsmo. Labai noriu padėkoti mokyklos vadovybei už suteiktą šansą, vis dėl to tai yra krepšinio mokykla su dideliais tikslais ir ambicijomis, todėl puikiai suprantu atsakomybę priimdamas šitą komandą. Jaučiuosi šiam iššūkiui pasiruošęs, darbo nebijau ir tikiu, kad ši komanda gerose rankose.
- Papasakokite kaip vyksta komandos “lipdymas”.
- Iki birželio mėnesio visi 2014 m. g. vaikai treniravosi pas savo trenerius pradinio rengimo grupėse ir tik kartą per savaitę susitikdavo bendroje treniruotėje, kad su jais susipažinčiau aš ir, kad jie susibendrautų su būsimais komandos draugais. Man kaip treneriui labai svarbu, kad vaikai komandoje jaustųsi nevaržomi, kad komanda taptų kaip vienas kumštis, kad vienas kitą palaikytume sunkiausiais momentais.
- Turėjote ne vieną treniruotę, koks pirminis vaizdas?
- Pirmas įspūdis nepakartojamas, jau į pirmą treniruote susirinko 30 vaikų. Žinoma noriu padėkoti ir visiems "Tornado" krepšinio treneriams už pakviestus vaikus. Pirmoji treniruotė parodė, kad tikrai komandoje yra nemažai greitų ir techniškų vaikų, o labiausiai įspūdį padarė vaikų charakteris, tas begalinis noras laimėti net paprastą užduotį ar pratimą. Todėl, manau, labai svarbu įskiepyti visiems vaikams ta teigiamą agresyvumą ir norą kautis dėl kiekvieno aikštės centimetro ir pergalės.
- Kokie artimiausi jūsų komandos planai?
- Planas dabar paprastas - sportuoti, tobulėti kiekvieną dieną, dar labiau “susicementuoti” stovykloje Šventojoje. Sužaisti draugiškas rungtynes ir, žinoma, ruoštis kitam artėjančiam krepšinio sezonui, kur mūsų laukia Kauno miesto krepšinio lyga (KKML).
- Ko galite palinkėti sau dirbant su šia komanda?
- Norėčiau komandai ir sau palinkėti kantrybės, nes, kas turi kantrybės, turi jėgos priimti visas situacijas