EN

2010 m. gimimo berniukus treniruos Aivaras Grigaliūnas ir Emilijus Petrauskas

2010 m. gimimo berniukus treniruos Aivaras Grigaliūnas ir Emilijus Petrauskas
2010 m. gimimo berniukų rinktinės formavimą sujaukė prasidėjęs karantinas. Mokyklos planuose buvo pavasarį komandos formavimo darbus užbaigti tarptautiniu turnyru, kurio metu komanda, žaidėjai ir naujasis jos treneris pasitikrintų savo pajėgumą ir išsigrynintų sudėtį. To nepavykus padaryti, didelė dalis perspektyviausių 2010 m. gimimo berniukų išvyko į stovyklą Šventojoje, kur ruošėsi ateinančiam sezonui ir geriau pažino vienas kitą. Kiek vėliau paaiškėjo, kad mokyklos 2010 m. gimimo berniukų rinktinę treniruos ilgametis mokyklos treneris Aivaras Grigaliūnas.  

Aivaras Grigaliūnas mokykloje dirba nuo 2006 m. Per tą laiką treniravo ir išleido 1992, 1998, 2002 m. gimimo rinktines. Šiuo metu treneris treniruoja 2008 m. gimimo rinktinę. 2014/2015 metų sezone treneris su 2002 m. gimimo vaikinais iškovojo antrąją vietą MKL čempionate, o jo treniruoti Matas Makauskas ir Laurynas Virbalas žaidė Lietuvos U16 rinktinėje.

- Ar apsidžiaugei, kad 2010 m. gimimo berniukų komandos vairas buvo patikėtas tau?
- Žinoma džiaugsmo buvo, bet kartu tai ir naujas iššūkis. Patirties treniruojant rinktines jau yra, bet kas kart situacija skiriasi ir reikia prisitaikyti. Tikiuosi, kad darbas vyks sklandžiai ir pavyks greitai įsivažiuoti.
- Kokie artimiausi planai artėjant naujam sezonui?
- Pirmiausia norisi pažinti vaikus, pradėti žaisti rungtynes. Startuosime Kauno krepšinio mėgėjų lygoje, tikiuosi pavyks pakovoti ir metais vyresnių MKL „Pirmojo iššūkio“ čempionate. Šie metai bus skirti apsišlifavimui. Man svarbu, kad jie mane suprastų, o aš suprasčiau juos ir pradėčiau juos pažinti.
- Ko palinkėtum sau, kaip naujajam komandos treneriui?
- Aš visada noriu nesustoti tobulėti, visada atrasti kažką naujo. Noriu sau palinkėti, kad pavyktų įgyvendinti sau ir komandai išsikeltus tikslus.
- Kokias savybes norėtum, kad turėtų ši komanda ir ką bandysi įskiepyti žaidėjams?
- Norėsiu, kad žaidėjai kiekvienose rungtynėse atiduotų save pilnai, be kovos niekada nepasiduoti. Nežiūrėti rezultato, o kiekvienose rungtynėse tobulėti ir eiti į priekį. Tikiu, kad pradžioje bus ir sunkių momentų, bet reikia nepalūžti, o toliau stengtis. Tik įdėjus maksimaliai pastangų ateis geras rezultatas ir pergalės.

Pagrindinės 2010 m. gimimo berniukų komandos vairas, kaip jau minėjome, atiteko Aivarui. Taip pat bus formuojama ir antroji komanda, kurią treniruos šiais metais prie mokyklos trenerių kolektyvo prisijungęs Emilijus Petrauskas.
Abiejų komandų treniruočių grafiką rasite paspaudę ant NUORODOS.

Apie naujai formuojamas komandas trumpai pakalbinome ir mokyklos direktorių Dainių Čiuprinską.
- Kas nulėmė, kad komandų treneriais tapo Aivaras ir Emilijus?
- Aivaras mokykloje dirba jau ilgą laiką ir puikiai pažįstamas jo darbo braižas, tad jo profesionalumas man nekelia jokių abejonių. Tai jaunas ir jau didelę patirtį tiek treniruojant jaunimą, tiek dirbant pedagoginį darbą sukaupęs treneris. Trenerio treniruojamos komandos pasižymi kovingumu, stipriai motyvuotos ir rodo gražų žaidimą. Tikiuosi visa tai ir dar daugiau išvysti ir žaidžiant 2010 m. gimimo komandai. Na, o Emilijus puikiai užsirekomendavęs jaunasis treneris. Ypač gerų atsiliepimų teko girdėti dėl trenerio darbo kultūros, bendravimo, tad, manau, jis puikiai susitvarkys treniruojant antrąją komandą. Taip pat bus šalia pirmos komandos ir galės pasisemti patirties iš Aivaro. Tikiu, kad šis trenerių tandemas pasieks puikių rezultatų.