EN

2007 ir 2008 m. gim. berniukai Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje nusitaikė į atkrentamąsias

2007 ir 2008 m. gim. berniukai Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje nusitaikė į atkrentamąsias
    Be komandų žaidžiančių Lietuvos moksleivių krepšinio lygos A divizionuose, Tornado krepšinio mokykla turi ir visą būrį komandų, kurios žaidžia B divizionuose. Tai labai svarbi mokyklos dalis, kuri ne tik savo masiškumi lenkia komandas žaidžiančias aukštesniame divizione, bet ir pilnos nenušlifuotų deimantų, kurie apsišlifuoja ir nuolat papildo pagrindinių komandų sudėtis.  
    Apie žaidimą Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje, komandų pasikeitimus ir tikslus pakalbinome B divizionuose žaidžiančių komandų trenerius. Pirmoje dalyje norime supažindinti su 2007 ir 2008 m. gim. čempionatuose žaidžiančiomis Tomo Rakausko ir Mindaugo Kvietkaus treniruojamomis komandomis.
    Tornado KM 2007 II komanda viena iš nedaugelio komandų, kurios spėjo pabaigti pernai metų sezoną. Iškovoję 5 pergales ir patyrę 7 nesėkmes tornadukai į atkrintamąsias nepateko. Kelios rungtynės baigėsi vos kelių taškų skirtumu, tad galima sakyti, kad atkrentamosios buvo pasiekiamos ranka.
    Pakalbinome komandos trenerį Tomą Rakauską:
    - Kaip vyko pasiruošimas naujajam sezonui?
    - Pasiruošimas sezonui vyko gana sklandžiai. Dauguma vaikinų dalyvavo stovykloje Šventojoje, jau nuo rugpjūčio vidurio pradėjome ruoštis sezonui derindami treniruotes tiek lauke, tiek salėje. Susiformavęs gana aiškus komandos branduolys ir tik norėtųsi, kad tie vaikinai kurie yra šalia to branduolio, praleidinėtų kuo mažiau treniruočių ir siektų tapti pagrindiniais komandos žaidėjais.
    - Kokie pasikeitimai įvyko komandos sudėtyje tarpsezonio metu?
    - Komandoje įvyko keli pasikeitimai. Galbūt toks skaudžiausias yra vieno iš mūsų lyderių Mariaus, kuris jau buvo ant pirmos komandos slenksčio išvykimas su tėvais gyventi į Latviją. Neblogai į komandą įsiliejo Dominykas, atėjęs iš Žalgirio KA. Dar komandą MKL čempionate pastiprins Deividas iš pirmos komandos. Norime jam suteikti kuo daugiau žaidybinio laiko, kad sustiprėjęs ir įgavęs pasitikėjimo, jis ateityje būtų naudingas pirmai komandai.
    - Kokius tikslus keliate komandai ateinančiame sezone?
    - Pagrindiniai sezono tikslai aišku yra žaidėjų tobulėjimas ir noras, kad ateityje būtų paspirtis pirmai komandai. Taip pat norime patekti į atkrentamąsias varžybas. Pogrupyje atsirado daugiau komandų, todėl užduotis tikrai nepasidarė lengvesnė. Ir žinoma kovoti kiekvienose rungtynėse ir nenuleisti rankų.
    Kiek sunkiau Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje sekasi jauniesiems Tornado KM 2008 II komandos krepšininkams, kurie prieš nutraukiant sezoną buvo iškovoję 2 pergales.
    Pakalbinome komandos trenerį Mindaugą Kvietkų:
    - Kaip vyko pasiruošimas naujajam sezonui?
    - Birželio pabaigoje komanda vyko į stovyklą Šventojoje, ten tobulinome individualius įgūdžius, dalyvavo didžioji dalis komandos. Sezonui pradėjome ruoštis rugpjūčio mėnesį, fizinio pasiruošimo treniruotėmis lauke, o vėliau ir salėje. Tik labai gaila, kad pasiruošime nedalyvavo daugiau nei 50 proc. žaidėjų, dėl įvairių priežasčių.
    - Kokie pasikeitimai įvyko komandos sudėtyje tarpsezonio metu?
    - Komandos branduolys išliko ir didelių pasikeitimų nėra. Keletas žaidėjų paliko komandą, bet ir prisijungė keletas naujokų. Manau jie greitai apsipras ir padės komandai.
    - Kokius tikslus sau keliate prieš naująjį sezoną?
    - Naujame sezone sieksime iškovoti daugiau pergalių abiejuose čempionatuose (Komanda žaidžia Lietuvos moksleivių ir Kauno krepšinio mėgėjų lygos čempionatuose).