EN

Aivaras Grigaliūnas: Norėčiau, kad ir gyvenime vaikinai kovotų, nepasiduotų, būtų drąsūs ir ryžtingi!

Aivaras Grigaliūnas: Norėčiau, kad ir gyvenime vaikinai kovotų, nepasiduotų, būtų drąsūs ir ryžtingi!

2020 m. birželio 15 d. į „Tornado“ krepšinio mokyklos sporto salėje būriavosi 2002 m. gimimo krepšininkai. Atrodo, taip neseniai pradėję sportuoti, šiandien vaikinai susirinko į išleistuvių šventę.

Pasipuošę krepšinio aprangomis, o ne kostiumais, kaip įprasta per išleistuves, Aivaro Grigaliūno treniruojami vaikinai priėmė 2003 – 2004 m. bendros rinktinės iššūkį sužaisti draugiškas rungtynes. Rungtynės irgi ne tokios kaip visada – komandos buvo nusiteikusios atlaikyti 6 kėlinių kovą! Susitikimo pradžioje jaunimas buvo labai kovingas ir per du kėlinius susikrovė net 24 taškų pranašumą. Atrodė, kad įsisiautėjusius priešininkus pavyti bus tikrai nelengva, tačiau, A. Grigaliūno krepšininkai visada pasižymėjo tvirtu charakteriu ir kovingumu ir trečiajame kėlinyje parodė, kad taškas rungtynėse dar nepadėtas. Skirtumas sumažėjo iki 5 taškų. Likusius tris kėlinius komandos ėjo koja kojon ir tik paskutinėmis minutėmis paaiškėjo šių draugiškų rungtynių nugalėtojas. Rezultatu 135:132 pergalę šventė Tornado KM – 2002. 

Tarp kėlinių atsiimti apdovanojimus buvo pakviesti Xiaomi 2019 m. nominantai. Metų naujoko titulas atiteko Modestui Jasinauskui (Tornado KM – „Envija“, 2004 m.), Metų snaiperio nominantas – Paulius Amosov (Tornado KM – „Metga“, 2006 m.), Metų progresas – Matas Ročka (Tornado KM – „Sharp“, 2003 m.), Metų šeštasis žaidėjas – Zigmas Petraitis (Tornado KM – „Xiaomi“, 2008 m.) ir Geriausiai besiginantis žaidėjas – Armandas Košys (Tornado KM – „Fudo“, 2002 m.). 


Renginyje atminimo dovanos buvo įteiktos ir 2019/2020 m. sezono simbolinio penketo žaidėjams bei „Tornadiečiui". Treneriai pasiūlė savo kandidatus, už kuriuos pirmiausia balsavo Tornado KM facebook draugai, o vėliau savo balsus atidavė mokyklos treneriai bei administracija. Susumavus visus balsus, geriausiais sezono žaidėjais tapo Ąžuolas Hopenas (Tornado KM – „Meistro kodas“, 2007 m.), Emilis Baltrimavičius (Tornado KM – „Alburnus“, 2005 m.), Modestas Babraitis (Tornado KM – „Envija“, 2004 m.), Benas Ališauskas (Tornado KM – „Sharp“, 2003 m.) ir Laurynas Virbalas (Tornado KM – „Fudo“, 2002 m.). Metų Tornadiečio apdovanojimas atiteko Tornado KM – „Metga“ krepšininkui Vyčiui Piekui.

Visi, tiek 2019 m. nominantai, tiek sezono simbolinio penketo žaidėjai ir Tornadietis buvo apdovanoti atminimo statūlėlėmis ir XIAOMI prizais.

Pasibaigus rungtynėms, laukė gražiausia šventės dalis – absolventų išleistuvės. Mokyklos direktorius net 26 auklėtiniams įteikė baigimo diplomus ir pasveikino trenerį Aivarą Grigaliūną. Sveikino žodį komandos draugams tarė ilgametis ekipos kapitonas Kristupas Viršilas ir žinoma, treneris: „Pirmiausia norėčiau padėkoti tėvams, kurie atvedė vaikus į „Tornado“ KM ir pasitikėjo šia organizacija, taip pat dėkoju treneriams, kurie padėjo vaikams žengti pirmuosius žingsnius aikštelėje ir paruošė juos rinktinei, mokyklos administracijai, kuri suteikė sąlygas sportuoti, dalyvauti varžybose, stovyklose ir turnyruose. Ir didžiausias ačiū vaikinams, kurie tikėjo manimi ir ėjo su manimi iki galo. Gerai vienas treneris apibūdino mūsų komandą – „juodasis arkliukas“. Mes niekada nepralaimėdavome dideliu skirtumu, mes ir nelaimėdavome dideliais skirtumais.... Tačiau visada kovodavome iki galo dėl pergalės. Norėčiau, kad ir gyvenime vaikinai kovotų, nepasiduotų, būtų drąsūs ir ryžtingi. Ačiū dar kartą už puikius, įsimintinus kartu praleistus metus. Visada lauksime jūsų aplankant „Tornado“ krepšinio mokyklą“.

   

Renginio fotogalerija ⇒ https://bit.ly/3d9HL4G